Marek Tvrdoň bojuje o šancu v organizácii Detroitu

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 12:03 • 2 min
Marek Tvrdoň bojuje o šancu v organizácii Detroitu

TRAVERSE CITY - Slovenský hokejista Marek Tvrdoň sa rovnako ako pred rokom zapojil do kempu nádejí klubu hokejovej NHL Detroit Red Wings. V tradičnom letnom kempe korčuľuje s číslom 60. Rodák z Nitry nehral žiaden zápas od novembra, keď sa musel podrobiť v nemocnici v dejisku zimných olympijských hier 2010 Vancouveri zákroku, pri ktorom mu odstránili krvnú zrazeninu z jednej zo žíl v ľavom ramene.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Vancouver Sun vtedy hrozil útočníkovi aj koniec kariéry. "Bol som veľmi vystrašený, keď mi povedali, že by som nemohol už nikdy hrať hokej. Strach mali z toho aj v Detroite, rovnako aj môj agent. Teraz sa už cítim lepšie, lebo som sa dozvedel, že stále môžem hrať hokej. To je dobrá vec," povedal pred časom pre Vancouver Sun Tvrdoň. 

Na jar slovenského hokejistu povolali do tímu AHL Grand Rapids Griffins. Do zápasového kolotoča víťaza Calderovho pohára však nezasiahol. S Detroitom má nováčikovskú zmluvu. Tvrdoň pred zranením stihol v poslednej sezóne za Vancouver Giants odohrať 18 stretnutí, v ktorých strelil osem gólov a pridal štrnásť asistencií. Informáciu o Tvrdoňovej účasti v kempe priniesol web denníka SB Nation.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona