Marek Trajter obvinený z vraždy zostáva vo väzbe, NS SR zamietol jeho sťažnosť

NETKY.SK • 10 Október 2013, 11:09 • 2 min
 Marek Trajter obvinený z vraždy zostáva vo väzbe, NS SR zamietol jeho sťažnosť

BRATISLAVA - Marek Trajter, ktorého polícia obvinila v prípade vraždy podnikateľa Romana Deáka, zostáva vo väzbe.

slovakia

left justify in out

"Najvyšší súd Slovenskej republiky sťažnosť obvineného zamietol," informovala agentúru SITA Kancelária predsedu Najvyššieho súdu SR. Obvinený Marek Trajter podával sťažnosť voči verdiktu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici, ktorý ho 20. septembra vzal do väzby. Súd vtedy akceptoval v celom rozsahu návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval tzv. kolúznu a útekovú väzbu. Súd neprijal ponúkanú peňažnú záruku ani nahradenie väzby probačným a mediačným dohľadom.

Obvineného v stredu 18. septembra deportovali zo Seychel na Slovensko. Jeho obhajca Peter Agalarev pre médiá uviedol, že Marek Trajter bol dovezený na Slovensko nezákonne, v rozpore s akýmikoľvek medzinárodnými zmluvami. Deportovali ho príslušníci pravdepodobne seychelskej polície súkromným lietadlom juhoafrickej spoločnosti. Pritom seychelský sudca rozhodol, že ho majú administratívne vyhostiť ako slobodného človeka s cestovným dokladom. Marek Trajter mal podľa obhajcu prelepené ústa a bol spútaný. Okolnosti deportácie budú podľa advokáta súčasťou ich sťažnosti proti vzatiu do väzby. 

Podnikateľ Roman Deák bol zavraždený v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999, a to 19 ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka Trajter obvinili po vyše 13 rokoch od vraždy Deáka. Podľa polície si objednal likvidáciu Romana Deáka a zaplatil za ňu Róbertovi L., alias Kýblovi, šéfovi skupiny sýkorovcov. Obvinenie z prípravy vraždy podnikateľ popiera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies