Marek Slovák sa teší na reprezentačný debut, už sa mu ozvali záujemcovia o vstupenky

NETKY.SK • 8 Február 2017, 13:27 • 2 min
Marek Slovák sa teší na reprezentačný debut, už sa mu ozvali záujemcovia o vstupenky

NITRA - Veľká premiéra čaká v druhej polovici aktuálneho týždňa hokejového útočníka Mareka Slováka. Dvadsaťosemročný center totiž absolvuje premiéru v reprezentácii SR. Debut ho pravdepodobne čaká vo štvrtok 9. februára v Nových Zámkoch v prípravnom zápase proti olympijskému výberu Ruska, ale omnoho viac sa teší na turnaj Slovakia Cup 2017.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podujatie sa totiž uskutoční v Nitre, teda v Slovákovom rodnom meste, ktoré je v súčasnosti späté s hokejovou kariérou nevysokého útočníka. Keďže zraz reprezentácie SR bol práve na štadióne HK Nitra, Marek Slovák to do národného tímu nemal veľmi ďaleko. "Do šatne som to mal veľmi blízko, iba som prešiel cez chodbu," poznamenal s úsmevom.

 

"Som v seniorskom národnom tíme prvýkrát, takže si to idem užiť. Teším sa na všetko okolo a sám som zvedavý, ako to celé vyjde. Pozvánke do reprezentácie som sa veľmi potešil. Človek hrá hokej aj pre to, aby sa niekam posunul. Myslím si, že posledné dve sezóny mi to celkom ide. Keďže je turnaj v Nitre, o to som sa viac potešil nominácii. Pred domácimi fanúšikmi to bude oveľa lepšie," pokračoval.Marek Slovák si najcennejší dres oblečie po deviatich rokoch, v sezóne 2007/2008 však štartoval iba vo výbere do 20 rokov.

 

Zahral si s ním aj na juniorskom svetovom šampionáte. "Reprezentačný dres som mal na sebe v dvadsiatke, to nie je až tak dávno. Medzi seniormi to bude prvýkrát a bude to výnimočná udalosť. Sám som zvedavý na konfrontáciu s medzinárodným hokejom. Teším sa na to a verím, že ukážem, čo v sebe mám a bude to dobré," povedal. Keďže prvú reprezentačnú akciu absolvuje v domácom prostredí, na tribúny sa chce dostať mnoho jeho známych či členov rodiny. "Mám veľkú rodinu a kopec kamarátov, budem sa snažiť vyhovieť každému. Žiadostí o lístky je už cez sto," prezradil. Nitra je všeobecne známa búrlivým fanúšikovským prostredím, spoluhráčov v národnom tíme na to však Marek Slovák nebude špeciálne upozorňovať.

 

"Všetci prostredie v Nitre poznajú, mnohí chlapci tu už v minulosti hrali. Teraz budú priaznivci na ich strane. Dúfam, že to využijeme. Pevne verím, že to doma zvládneme a prvé miesto zostane tu," dodal M. Slovák.Po štvrtkovom prípravnom zápase proti olympijskému výberu Ruska nastúpia Slováci proti rovnakému súperovi aj v piatok 10. februára už na turnaji Slovakia Cup. O deň neskôr pod Zoborom čaká na tím SR duel proti Švajčiarsku alebo Bielorusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies