Marek Majeský považuje seriály a filmy za pozitívum

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 13:44 • 2 min
Marek Majeský považuje seriály a filmy za pozitívum

BRATISLAVA - Slovenský herec Marek Majeský vníma televízne a filmové projekty popri účinkovaní v divadle ako veľké pozitívum.

slovakia

left justify in out

"Keď sa človek objaví v televízii, či už vo filme alebo v seriáli, dostane sa tak každému do obývačky a potom je zas ako herec o niečo známejší, ako keby účinkoval len v divadle. Považujem to za pozitívum. Do divadla chodí dnes percentuálne menej ľudí, takže pokiaľ sa herec objaví okrem divadelných dosiek aj v televízii, je to často plus aj pre divadlo. Ľudia chcú totiž občas dotyčného vidieť aj naživo a prídu sa pozrieť aj na predstavenie, v ktorom hrá,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.


V seriáloch sa 43-ročný herec objavil, až keď mal 37 rokov. "Predtým sa toľko nenakrúcalo, za môjho mládí som účinkoval len v niekoľkých televíznych inscenáciách pre Slovenskú televíziu a popri tom som pôsobil v rôznych divadlách. Potom nastalo dabingové obdobie a začali sa nakrúcať seriály a filmy,“ zaspomínal si Majeský, ktorý sa nedávno objavil na plátnach slovenských kín v komédii Tomáša Svobodu Ako sa zbaviť nevesty (2016).

 

Kino má bratislavský rodák veľmi rád. "Rád chodím do kina, kino ako také milujem, no samozrejme nemám toľko času, aby som chodil na hocijaké filmy, takže sa snažím zohnať si najprv dobré referencie a potom idem do kina. Keď je film kvalitný, má dobrý scenár a obsadenie, tak je mi jedno, či je to triler, horor, sci-fi alebo komédia, mám rád všetky žánre,“ prezradil.


Sám na seba sa však pozerať vraj nechodí. "Na filmy, v ktorých účinkujem, sa samoľúbo pozorovať nechodím, stretnete ma akurát na slávnostnej premiére,“ zasmial sa Majeský, ktorého môžu fanúšikovia okrem filmovej novinky v nasledujúcich mesiacoch vidieť najmä v divadle, a to napríklad v predstavení rakúskeho autora Reného Freunda Zlatá baňa.

 

"Aktuálne mám za sebou premiéru zájazdového predstavenia Zlatá baňa, no účinkujem ešte aj v ďalších predstaveniach. Tým, že nie som ukotvený v jednom súbore a nemám stály angažmán, musím si sám manažovať prostredie, ponuky aj kolektívy, s ktorými skúšam. Do toho ešte točím, takže sa snažím jednotlivé oblasti života selektovať tak, aby to malo zmysel aj pre mňa a aby to človek nerozmenil na drobné, že bol všade, ale vlastne nikde. Leto teda plánujem okrem nakrúcania tráviť aj na cestách s divadlom, ale nechcem si ho zahltiť len prácou, rád by som sa venoval aj rodinke,“ uzavrel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies