Marek Kuzma: Varna bola správna voľba pre moju kariéru

NETKY.SK • 5 September 2016, 14:48 • 2 min
Marek Kuzma: Varna bola správna voľba pre moju kariéru

VARNA - Slovenský futbalový útočník Marek Kuzma sa rýchlo udomácnil v bulharskom klube Černo More Varna po letnom transfere z ViOn-u Zlaté Moravce. Dvadsaťosemročný zakončovateľ stihol v úvodných piatich kolách najvyššej bulharskej súťaže zaznamenať tri presné zásahy a aj jeho zásluhou sa Varna zatiaľ drží na solídnom 4. mieste.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že som prijal ponuku z Varny. Rozhodovanie u mňa netrvalo dlho. Rýchlo som pochopil, že Černo More Varna je pre mňa správna voľba pre pokračovanie kariéry. Pomerne rýchlo sme sa dohodli na podmienkach, a tak som zamieril do Varny. Všetci v klube sú stopercentní profesionáli, počnúc vedením klubu, trénermi, hráčmi až po zvyšných zamestnancov," uviedol Marek Kuzma pre portál blitz.bg.

 

Niekdajší mládežnícky reprezentant SR priznal, že sa mu pôsobenie pri Čiernom mori mimoriadne pozdáva. "Prvá vec, ktorú som si všimol, bolo počasie. Je tu veľmi teplo. Do očí mu udrel aj bulharský patriotizmus, všade vejú národné vlajky, veľmi sa mi to páči. Tunajší jazyk je dosť náročný, ale verím, že sa zanedlho niečo priučím. Zaregistroval som taktiež to, že v Bulharsku je mnoho túlavých psov, ktorí ľudí obťažujú na každom rohu," doplnil Kuzma, ktorý si hneď po niekoľkých dueloch všimol rozdiel medzi poňatím hry v Bulharsku a na Slovensku. "Futbal v Bulharsku je viac technický ako na Slovensku. Hrá sa oveľa rýchlejšie, príliš sa nekladie dôraz na dlhé držanie lopty," skonštatoval Marek Kuzma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona