Marek Ďaloga sa stále necíti ideálne, v nedeľu letí do Kazane

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 10:15 • 2 min
Marek Ďaloga sa stále necíti ideálne, v nedeľu letí do Kazane

BRATISLAVA - Veľmi špecifickú sezónu na klubovej úrovni má za sebou slovenský hokejový obranca Marek Ďaloga. Dvadsaťsedemročný Zvolenčan po troch rokoch v českej extralige zamieril do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Stal sa hráčom ambiciózneho klubu Ak Bars Kazaň.

slovakia

left justify in out

"Začiatok ročníka bol trochu ťažký, ale potom som sa rozbehol. V úvode som si musel vybojovať priestor. Mal som aj menej voľnosti smerom dopredu, ale potom mi to tréner dovolil. Prišlo však zranenie,“ rozhovoril sa šikovný bek.


V druhej polovici súťažného ročníka ho výrazne limitovali zdravotné problémy a stále nie je úplne v poriadku. "Ťahá sa to dosť dlho, skoro tri mesiace. Ešte koncom novembra som dostal kolenom a mal som takú špecifickú zlomeninu. To sa mi zahojilo a keď som v Magnitogorsku naskočil do zápasu, tak som v III. tretine spadol a rozvláknil si väz. To som si liečil takmer do konca základnej časti. Naskočil som do zápasov pred play-off a vo vyraďovacej časti som to opäť cítil,“ opísal Marek Ďaloga svoje zdravotné trampoty. "Všetko sa to lepší, ukázala to aj stredajšia magnetická rezonancia. Do konca týždňa mám naplánovanú liečbu a potom sa na ľade uvidí, ako sa to bude správať. Limituje ma to pri istom pohybe pri korčuľovaní, cítim to aj v bežnom živote, napríklad pri nastupovaní do auta,“ doplnil.


Marek Ďaloga má s Kazaňou zmluvu aj na sezóne 2016/2017 a v KHL sa mu páči. "Je to najlepšia európska súťaž a má svoje plusy aj mínusy. Rád by som v nej zotrval čo najdlhšie. Je to štýl, ktorý mi vyhovuje. Možno raz by som chcel skúsiť aj NHL, ale teraz je mojou prioritou KHL,“ povedal účastník ostatných troch majstrovstiev sveta.


S Ďalogom ráta hlavný kouč Zdeno Cíger aj pri skladaní národného tímu pre MS 2016 v Rusku. "Komunikujem o svojom stave so Zdenom Cígerom aj manažérom Róbertom Švehlom. Mám záujem o reprezentáciu, no bude závisieť od toho, ako na tom budem zdravotne. V nedeľu letím do Ruska a tam sa uvidí podľa tréningov, ako sa to bude správať na ľade,“ poznamenal Ďaloga.

 

Ak mu to zdravie dovolí, tak v reprezentačnom výbere bude patriť medzi starších hráčov. Marek Ďaloga vie, že v takom prípade sa od neho očakáva líderstvo v tíme. "Ak sa pripojím k reprezentácii, budú odo mňa väčšie očakávania,“ dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies