Marek Čech sa vracia do Porta, dohodol sa s Boavistou

NETKY.SK • 5 Január 2015, 14:37 • 2 min
Marek Čech sa vracia do Porta, dohodol sa s Boavistou

PORTO - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech si opäť zahrá najvyššiu portugalskú súťaž v Porte, do konca sezóny sa dohodol na spolupráci s miestnou Boavistou.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný ľavonohý obranca podpísal kontrakt s s prezidentom klubu Álvarom Bragom, súčasťou dohody je aj možnosť predĺženia zmluvy. "Som rád, že budem obliekať dres klubu, ktorý je dôležitý nielen pre mesto Porto, ale celé Portugalsko vďaka svojej bohatej histórii,“ povedal Marek Čech.

 

Rodák z Trebišova v minulosti pôsobil v Portugalsku v konkurenčnom tíme FC Porto. "Pevne verím, že mužstvu svojimi výkonmi a aj skúsenosťami z portugalskej ligy pomôžem a potiahnem ho. Tiež tak spoločne s bratom plníme ďalší sen nášmu otcovi, ktorého želaním bolo, aby som sa ešte raz do Portugalska ako profesionálny futbalista vrátil,“ pokračoval Marek Čech, ktorý potvrdil svoj blízky vzťah k mestu Porto. Spolu s rodinou sa tu pred pol rokom rozhodol usadiť a v januári sa v Porte narodí aj jeho druhý syn. 

 

Marek Čech hral naposledy v talianske Bologni, po sezóne 2013/2014 nepôsobil nikde. "V lete sme stavili všetko na jednu kartu. Mali sme ponuku, o ktorú sme stáli, ale konečné rozhodnutie sa dlho naťahovalo, keďže klub prechádzal personálnymi zmenami. Medzitým sme o iné možnosti nejavili záujem. Toto prestupové obdobie sme už nič nenechávali na náhodu a v decembri sme skutočne dostali viaceré ponuky. Vďaka patrí všetkým partnerom, s ktorými sme spolupracovali," informoval Richard Čech, brat a zároveň agent Marek Čecha. 

 

Futbalistovi so skúsenosťami z talianskeho či anglického futbalu polročná pauza údajne prospela. "Po šestnástich rokoch v profesionálnom futbale to bolo na neho už veľa a na chvíľu vystúpil z kolotoča. Mal čas venovať sa rodine, zapojiť sa do bežného života. Dnes je oddýchnutý, plný síl a chuti po futbale. Som presvedčený o tom, že vo svojej úspešnej kariére nepovedal posledné slovo a svoje osobné štatistiky ešte zlepší,” doplnil Richard Čech. 

Marek Čech doteraz zbieral skúsenosti v piatich zahraničných kluboch, zahral si aj Ligu Majstrov. Profesionálnu kariéru odštartoval v bratislavskom Interi, neskôr pôsobil v Sparte Praha, FC Porto, anglickom West Bromwich Albion, tureckom Trabzonspore či talianskej Bologni. 

 

Boavista Porto je jedným z najstarších klubov v Portugalsku. Počas vyše storočnej histórie zatiaľ získala jeden majstrovský titul, päťkrát vyhrala domácu pohárovú súťaž. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona