Marek Čech je už oficiálnym hráčom Coma Calcio

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 11:12 • 2 min
Marek Čech je už oficiálnym hráčom Coma Calcio

COMO - Slovenský futbalový veterán Marek Čech sa v zhode s avízami z konca februára stal posilou talianskeho druholigového klubu Como Calcio. Informáciu o dohode priniesla internetová stránka jeho nového zamestnávateľa, nepridala podrobnosti o kontrakte.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný univerzál ľavej strany ihriska Marek Čech (nar. 26. januára 1983) v minulosti pôsobil v Interi Bratislava, Sparte Praha, FC Porto, West Bromwichi Albion, Trabzonspore, Bologni a Boaviste Porto. Zatiaľ posledný súťažný duel si pripísal 23. mája 2015. Como aktuálne figuruje na poslednej 22. priečke v tabuľke Serie B. Po 29. kole má 22 bodov za bilanciu 3-13-13 pri skóre 25:45. V sobotu 5. marca o 15.00 h sa predstaví na pôde pätnástej Latiny. 


Marek Čech už má skúsenosti s bojom o záchranu, v uplynulej sezóne po príchode do Porta sa napokon Boavista zachránila v najvyššej portugalskej súťaži. Pre rodáka z Trebišova to bude i teraz v Taliansku výzva. "Aj preto som si zvolil práve Como. Veľmi sa teším na súťažné zápasy a všetky moje myšlienky sa už sústreďujú na moje nové mužstvo Como Calcio, aby sa nám do konca sezóny podarilo vyhrať čo najviac zápasov, opäť udržať pre fanúšikov a mesto druhú najvyššiu súťaž. Aj keď v tomto prípade to bude náročnejšie, pretože odstup ôsmich bodov je už dosť veľký," vyjadril sa M. Čech po prestupe na Apeninský polostrov. 


Bývalý 52-násobný slovenský reprezentant (strelil v nich 5 gólov) a účastník majstrovstiev sveta v JAR 2010 je pripravený pomôcť Comu. "Marek vďaka profesionalite a poctivému prístupu počas celej kariéry na fyzických testoch preukázal fantastickú pripravenosť. Začínam u neho pozorovať, že chytá ´druhý dych´, je hladný po futbale a pripomína mi Mareka z čias Interu Bratislava či Sparty Praha," poznamenal jeho brat a zároveň futbalový agent Richard Čech. Podľa neho je Taliansko ideálna krajina, kde vek futbalistu nerozhoduje: "Dôležitejšia je fyzická pripravenosť a aktuálna výkonnosť, ktorá je u Mareka v porovnaní s ostatnými hráčmi veľmi vysoká." 


Richard Čech sa posťažoval, že médiá avizovali definitívny transfer skúseného ľavonohého futbalistu v predstihu, v tom čase ešte nebolo nič isté. "Nepríjemne nás to zaskočilo. Skúsenosti z rokovaní s Talianmi sú totiž také, že kým nie sú ústne dohody na papieri, ktorý má všetky právne náležitosti a je potvrdený futbalovým zväzom, tak sa ešte všetko môže od základov zmeniť," upozornil R. Čech na špecifiká talianskeho futbalu a pokračoval: "Jedna vec je totiž získať záujem klubu, druhá dotiahnuť všetky náležitosti do konca a tretia dostať všetky peniaze, ktoré sa dohodnú v zmluve." 


Ani v prípade tímu Como Calcio sa rokovania nezaobišli bez komplikácií. "Dohodnuté veci prestali platiť a nebyť skúseností z predchádzajúcich prestupov, veľa nechýbalo a Marek by už bol na spiatočnej ceste do Porta," zdôraznil Richard Čech s tým, že nešlo o prvú ponuku, ktorú dostal jeho brat v tomto prestupovom období: "Boli sme už vo Švajčiarsku, vážny záujem prejavil aj klub Championship, bojujúci o účasť v Premier League, ktorému pre zranenie vypadol ľavý obranca." V prípade Mareka Čecha bolo v hre aj opätovné účinkovanie v Boaviste Porto, z rôznych príčin sa však dohoda nedotiahla do konca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies