Marcus Miller a Lizz Wright sa predstavia v Bratislave

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:58 • 2 min
Marcus Miller a Lizz Wright sa predstavia v Bratislave

BRATISLAVA - Americký džezový hudobník Marcus Miller vystúpi 29. marca v bratislavskom Ateliéri Babylon.

slovakia

left justify in out

Návštevníci a návštevníčky sa okrem známych hitov môžu tešiť aj na skladby z jeho nového albumu Afrodeezia, ktorý by sa mal dostať do predaja už čoskoro. Koncert multiinštrumentalistu sa uskutoční v rámci projektu City Sounds. O deň neskôr sa na rovnakom pódiu predstavia rakúska funková kapela Kompost 3 a slovenská džezová formácia Lukáš Oravec Quartet. Špeciálnym hosťom bude americký saxofonista Vincent Herring. V rámci City Sounds zavíta 18. mája do Bratislavy aj americká džezová umelkyňa Lizz Wright, ktorá sa rovnako ako už spomínaní interpreti predstaví v Ateliéri Babylon. Vstupenky na podujatia sú v predaji v sieti Ticketportal. Bližšie informácie o projekte City Sounds sú dostupné na webstránke www.citysounds.sk.

 

Päťdesiatpäťročný Marcus Miller patrí medzi najlepších basgitaristov na svete. Ako multiinštrumentalista a producent si za tri desaťročia pripísal na svoje konto dve ceny Grammy. Spolupracoval napríklad s Milesom Davisom a tiež s mnohými ďalšími hviezdami, ako Eric Clapton, George Benson, Joe Sample, Dizzy Gillespie, Paul Simon, Mariah Carey, Aretha Franklin, Chaka Khan, Jay-Z, Snoop Dogg, Billy Idol, Al Jarreau, Kenn Hicks či Kathleen Battle. 

Tridsaťpäťročná Lizz Wright už odmala hrávala a spievala v gospelovom zbore. Spev vyštudovala na univerzitách v Atlante, New Yorku a vo Vancouveri. Debutovala v roku 2003 nahrávkou Salt. Nasledovali štúdiovky Dreaming Wide Awake (2005) a The Orchard (2008). Zatiaľ posledný album s názvom Fellowship jej vyšiel v roku 2010. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies