Marcova matka má podozrenie zo zaujatosti, žiada o vylúčenie všetkých sudcov krajského súdu

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 15:47 • 2 min
Marcova matka má podozrenie zo zaujatosti, žiada o vylúčenie všetkých sudcov krajského súdu

BANSKÁ BYSTRICA – Žiadosť o vylúčenie všetkých sudcov Krajského súdu Banská Bystrica pri rozhodovaní vo veci svojho syna Marca podala dnes jeho matka Blanka Gregušová prostredníctvom právnej zástupkyne Diany Messingerovej.

slovakia

left justify in out

Matka má pochybnosti o nezaujatosti sudcov po tom, ako predseda krajského súdu Milan Ďurica navštívil 24. mája školu v obci Brehy a stretol sa s riaditeľkou a učiteľkou zo školy v Brehoch, ktorým sa ospravedlnil za konanie vyššieho súdneho úradníka. Podľa publikovaných informácií však nešlo iba o zdvorilostnú návštevu, ale o dlhší rozhovor.


Gregušová v tejto súvislosti poukazuje na skutočnosť, že riaditeľka školy Mária Škodová je matkou právnej zástupkyne účastníčky tohto konania Marty Kollárovej, ktorá je starou mamou maloletého Marca.

 

Z pohľadu Gregušovej je vzhľadom na obrovský mediálny aj politický tlak neprípustné a neakceptovateľné, aby predseda súdu, ktorého sudcovia, teda jeho podriadení, budú rozhodovať o predmetnej veci, navštívil pred rozhodnutím krajského súdu riaditeľku základnej školy, ktorá je matkou právnej zástupkyne Marty Kollárovej. Keď akékoľvek vyjadrenia vo vzťahu k pochybeniu vyššieho súdneho úradníka urobila ministerka Lucia Žitňanská, išlo o legitímne vyjadrenie predstaviteľa rezortu spravodlivosti.

 

Samotný zásah predsedu krajského súdu takýmto spôsobom považuje Marcova matka za neakceptovateľný a vzbudzujúci vážne pochybnosti o nezaujatosti sudcov Krajského súdu v Banskej Bystrici. Podľa Blanky Gregušovej súd navonok vyslal jasný signál, ktorý môže a bude ovplyvňovať naďalej verejnú mienku. Marco je v súčasnosti so svojou matkou vo Švajčiarsku a vo veci starostlivosti o neho súdy zatiaľ definitívne nerozhodli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies