Marco Rubio - Trumpov súper v primárkach - vyhral na Floride voľby do Senátu

NETKY.SK • 9 November 2016, 14:11 • 2 min
Marco Rubio - Trumpov súper v primárkach - vyhral na Floride voľby do Senátu

WASHINGTON - Republikán Marco Rubio bol znovuzvolený za člena amerického Senátu, a to za štát Florida, informovala dnes televízia NBC s tým, že Rubio porazil demokratického kandidáta Patricka Murphyho.

slovakia

left justify in out

Podľa NBC vďaka tomuto víťazstvu Rubio zrejme zostane pri svojom pláne - uchádzať sa o nomináciu Republikánskej strany na voľby prezidenta USA v roku 2020. NBC uviedla, že tento vývoj očakávajú mnohí politickí pozorovatelia, aj keď Rubio sa už bol vyjadril, že v prípade zvolenia chce úrad senátora zastávať celé funkčné obdobie, teda šesť rokov.

 

Rubio, ktorý je potomkom prvej vlny imigrantov z Kuby, by sa v prípade volebného víťazstva stal prvým prezidentom USA hispánskeho pôvodu.

 

O túto funkciu sa uchádzal aj vo voľbách, ktoré sa konali v utorok tento týždeň a vyhral ich republikán Donald Trump. Rubio odstúpil z boja o nomináciu republikánov v marci po tom, ako vo svojom domovskom štáte Florida prehral s Trumpom v republikánskych primárkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies