Marcinkovi boršč chutil, život v Petrohrade by si vyskúšal

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 12:09 • 2 min
Marcinkovi boršč chutil, život v Petrohrade by si vyskúšal

PETROHRAD - Bohatá história, pestrá kultúra a tradičná ruská kuchyňa. Petrohrad zaujal svojimi možnosťami nielen hokejových fanúšikov, ale aj samotných aktérov MS. Slovenský útočník Tomáš Marcinko by si dokonca vedel predstaviť život v meste na Neve.

slovakia

left justify in out

Petrohrad je významným prvkom ruskej kultúry. Vyznačuje sa mnohými architektonickými skvostami, desiatkami sklápacích mostov a kanálov, ktoré z neho robia "Benátky severu". Z riečnej perspektívy si jeho dominanty prezreli aj slovenskí hokejisti. Vyhliadková plavba im spestrila nielen voľno, ale aj ich pozornosť a vzbudila v nich záujem o históriu. "Čím som starší, tým ma to viac zaujíma, v každom meste, kde som. Teší ma, že som sa dozvedel niečo navyše aj o Petrohade," skonštatoval Libor Hudáček.

 

Slovenský výber odohral za päť dní štyri ťažké zápasy. Napriek tomu mali hráči niekoľko príležitostí na krátky oddych, spoznali petrohradské "prospekty" aj miestny život. Tomášovi Marcinkovi sa zapáčil a vedel by si predstaviť, že by v meste strávil krátku etapu toho svojho. "Myslím si, že áno. Hoci priznám sa, výrazne som sa nad tým nezamýšľal. Petrohrad je krásne mesto, videl som ho z viacerých perspektív, ale zasa silou mocou niečo meniť netreba," ozrejmil TASR s úsmevom.

 

Medzi výrazne prvky ruskej kultúry patrí aj tradičná kuchyňa. Nachádza sa v nej viacero špeciálnych kombinácii hovädzieho mäsa s hubovými prísadami, no azda najtypickejším jedlom je boršč. Na polievke z červenej repy si pochutnali už aj slovenskí hokejisti. "Samozrejme, je to skvelá polievka. Na Slovensku ju ľudia poznajú, ale pravý boršč sa dá pripraviť kvalitne len v Rusku. Polievky mám všeobecne rád, toto som si nemohol nechať ujsť," konštatoval Marcinko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies