Marcelovi hrozí, že vynechá odvetu proti Chelsea. Dôvodom je občianska povinnosť

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 14:50 • 2 min
Marcelovi hrozí, že vynechá odvetu proti Chelsea. Dôvodom je občianska povinnosť

MADRID - Skúsený obranca Marcelo zo španielskeho klubu Real Madrid možno príde o odvetu semifinále futbalovej Ligy majstrov 2020/2021 na pôde anglického mužstva FC Chelsea v Londýne.

slovakia

left justify in out

Dôvod možnej absencie je mimoriadne kuriózny - deň pred stredajším súbojom by totiž mal byť členom komisie počas volieb do samosprávy. Správu priniesol denník El Mundo na svojom webe.

 


Spomenutá povinnosť byť k dispozícii ako člen volebnej komisie 32-ročnému brazílskemu rodákovi vyplynula z prijatia španielskeho občianstva. V deň konania volieb by sa mali zverenci trénera Zinedina Zidana presunúť do Londýna.

 

Právnici Realu možno využijú precedens 
Do situácie sa zapojilo už aj právne oddelenie Realu Madrid, ktoré bude pracovať na tom, aby Marcelo získal výnimku a nemusel byť členom volebnej komisie. Tú v minulosti mal dostať aj brankár Aitor Fernández z Levante, ktorého tiež vyžrebovali do volebnej komisie. Pre futbalové povinnosti ho napokon tejto povinnosti zbavili. A v prípade Marcela by práve tento prípad mohli právnici využiť ako precedens.

 

img


V prvom súboji semifinále LM medzi Realom Madrid a FC Chelsea sa v Madride zrodila remíza 1:1. Znamená to, že anglickému tímu stačí v odvete na postup do finále aj bezgólová remíza.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona