Marcelo po vlastenci: Pomohli mi fanúšikovia, je to úľava

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 09:48 • 2 min
Marcelo po vlastenci: Pomohli mi fanúšikovia, je to úľava

SAO PAULO - Brazílsky futbalový obranca Marcelo vo štvrtok vstúpil do historických štatistík, keď otvoril gólový účet majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii "vlastencom".

slovakia

left justify in out

Úvodný zápas turnaja medzi "kanárikmi" a Chorvátskom tak v 11. minúte nenabral smer, aký by si priali domáci fanúšikovia, ktorí očakávajú, že ich krajania zdvihnú 13. júla v Riu de Janeiro nad hlavy majstrovskú trofej. Marcelov vlastný gól prišiel po centri Ivicu Oliča, ktorý poslal loptu z ľavej strany do pokutového územia, Nikica Jelavič ju iba zľahka tečoval a dezorientovaný obranca domácich ju nešťastne usmernil za chrbát brankára Julia Cesara.

 

Dvadsaťšesťročný ľavý bek vyzeral chvíľu akoby v šoku. "Myslel som na to, že keď sa tým nechám zraziť dole, poškodím celý tím. Bolo to veľmi intenzívne," uviedol hráč Realu Madrid. "Fanúšikovia mi potom pomohli. Skandovali moje meno a podporili ma aj spoluhráči, takže som na to zabudol a opäť som sa sústredil na zápas," pokračoval Marcelo.

 

 

Brazílčania síce v nasledujúcich minútach vyzerali nervózne, no už v 29. minúte sa im podarilo vyrovnať a v 71. otočili na 2:1. O oba góly sa postarala ich najväčšia hviezda Neymar, aj keď v druhom prípade po diskutabilnej penalte. "Nemysleli sme na inkasovaný gól, ale na to, aby sme vyrovnali a presne to sa stalo," citovala Marcela agentúra Reuters.

 

V záverečných minútach mohli Chorváti vyrovnať, no svoje šance nepremenili a na druhej strane po rýchlom brejku upravil Oscar na konečných 3:1. "Bola to veľká úľava," dodal Marcelo, ktorý sa po definitívnej bodke zápasu vrhol do náručia brankára Cesara: "Bolo to spontánne."

 

Úvodný gól šampionátu sa ale ani napriek výhre nevyhol vlne posmeškov zo strany domácich fanúšikov. "Dilma, tento venujem tebe," napísal jeden z nich pod Marcelovu fotografiu, ktorú zavesil na sociálnu sieť. Odkázal tak na brazílsku prezidentku Dilmu Rousseffovú, ktorá v uplynulých mesiacoch výrazne stratila na popularite. Ďalší obrázok Marcela niesol titulok: "Aj tak som dal prvý gól na majstrovstvách."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies