Marcela Laiferová rada spomína na koncerty v Lucerne

NETKY.SK • 20 Október 2015, 09:38 • 2 min
Marcela Laiferová rada spomína na koncerty v Lucerne

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Marcela Laiferová vždy s úsmevom spomína na koncerty v pražskej Lucerne.

slovakia

left justify in out

„Zažila som si tam toho veľa, či už samostatné koncerty s mojou kapelou alebo s orchestrom Karla Vlacha, s ktorým som roky účinkovala. No a potom som tam často vystupovala s kolegami v rámci rôznych československých koncertov,“ vymenovala v rozhovore pre agentúru SITA. „Bývalo to také príjemné, vždy sme sa vzadu stretli v priateľskej atmosfére s tými, s ktorými sa človek každý deň len tak nevidel a užili sme si kopec srandy,“ poznamenala speváčka, ktorá v známej českej koncertnej sále vystúpi v silnej zostave i budúci rok. V rámci projektu Slovenské divy v Prahe sa totiž vo februári predstaví na jednom pódiu spolu s Janou Kocianovou, Sisou Sklovskou, Yvettou Blanarovičovou, Marcelou Molnárovou, Katarínou Hasprovou, Evou Mázikovou, Nelou Pociskovou, Zuzanou Mauréry, Helenou Blehárovou, sestrami Nízlovými a ďalšími.

 

„Dúfam, že si to aj tentokrát užijeme, aj keď tam budeme samé ženy, čo je trošku riskantné, no myslím si, že žiadna z nás si nebude závidieť. Práve naopak, som presvedčená, že všetky zo seba vydáme to najlepšie a budeme akceptovať jedna druhú,“ podotkla speváčka, ktorá je presvedčená, že medzi umelcami panuje závisť a nevrlosť omnoho intenzívnejšie ako v iných povolaniach. „To je o umelcoch všeobecne známe. Mnohí si myslia, že sú najlepší na svete a že tí druhí už nie sú až takí dobrí ako oni. V umení to platí dvojnásobne, umelci sú totiž veľké individuality, takže je to pochopiteľné,“ poznamenala 70-ročná rodáčka z Petrovíc, ktorá však podľa vlastných slov druhým úspech vždy priala. „Ja nikomu nezávidím, že sa mu darí. Nikdy sa nestarám, či má niekto úspech alebo nie. Prajem ho všetkým. Myslím, že sa to o mne vie,“ podotkla.

 

Známa interpretka už má podľa vlastných slov premyslené aj skladby, ktoré českému publiku v Prahe predvedie. „Určite zaspievam Slová, moju prvú Bratislavskú zlatú lýru, to bolo v Čechách populárne a zrejme si to budú diváci aj pamätať a potom Lampy už dávno zhasli, môj prvý šláger, ktorý tam bol tiež hraný. Zatiaľ mám prichystané tieto dve,“ prezradila Laiferová, ktorá má i do februárového koncertu plné ruky práce. Chystá totiž turné s orchestrom Gustava Broma a pripravuje vianočné koncerty. „Štartujeme teraz turné po Slovensku s Gustavom Bromom a na Vianoce si zaspievam s vynikajúcou kapelou, v ktorej účinkuje hudobník Štefan Bugala. Teraz som s nimi robila jeden veľký koncert a veľmi sa mi páčili, tak som sa rozhodla s nimi vymyslieť aj niekoľko vianočných koncertov. Bude sa to vysielať aj v televízii,“ uviedla Laiferová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona