Marcela Laiferová pripravuje novú knihu

NETKY.SK • 8 September 2014, 10:22 • 2 min
Marcela Laiferová pripravuje novú knihu

BRATISLAVA - Speváčka Marcela Laiferová sa v týchto dňoch popri skúšaní koncertného repertoára venuje štúdiu materiálov na novú knihu.

slovakia

left justify in out

Jej štvrtá publikácia bude o emóciách. „Už dlho sa zaoberám psychosomatikou. V tejto knihe hovorím o tom, ako emócie ovplyvňujú naše telo. Keď je človek veselý a šťastný, vidíte to na ňom, oči sa mu smejú, má uvoľnenú tvár. A na druhej strane vidíte zas ľudí, ktorí sa cítia ohraničení, ktorí majú pocit, že ich nikto nemá rád. Tieto emócie, samozrejme, ovplyvňujú naše telo, naše zdravie, štartuje sa množstvo chorôb,“ vysvetlila v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Príprava spomínanej knihy si podľa slov 69-ročnej rodáčky z Petrovíc vyžaduje zodpovedné štúdium materiálov. „Nedá sa to napísať len tak, sama som vskutku nič nevymyslela, len do toho, čo som naštudovala, vnášam svoje pozorovanie života. Stretávam sa s tisíckami ľudí, ktorí mi hovoria o svojich emóciách a pýtajú sa ma, čo majú robiť. Odpoveď je jednoduchá: musíš so sebou niečo urobiť, resetovať sa a začať inak myslieť,“ prezradila. 

 

Od roku 2003 už Laiferová vydala publikácie Žiť svoj sen (2003), Z mojej kuchyne (2005), či Kľúč k šťastiu (2010). Nová kniha by mala uzrieť svetlo sveta zhruba v polovici budúceho roka. „Možno na jeseň, mám rada jeseň, keď sa všetko sfarbuje,“ poznamenala. Toto ročné obdobie podľa vlastných slov rada trávi na horách. 

 

Okrem toho čaká speváčku na jeseň viacero koncertov. „Do týždňa mám tak dva koncerty, no na to, aby človek vyšiel na scénu, treba veľmi dlhú prípravu,“ podotkla držiteľka viacerých hudobných ocenení, známa hitmi Lampy už dávno zhasli, Slová, Mám na dlani sedem čiar či piesňou Na cestu. Okrem skúšania svojho klasického repertoára sa v súčasnosti venuje aj šansónom, ktoré pre ňu napísal zosnulý režisér Jozef Bednárik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies