Marcela Haščáka čaká operácia, na ľad sa vráti až v roku 2016

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:42 • 2 min
Marcela Haščáka čaká operácia, na ľad sa vráti až v roku 2016

KARLOVE VARY - Slovenský hokejový reprezentant Marcel Haščák sa už v kalendárnom roku 2015 nepredstaví na ľadovej ploche, v pondelok ho totiž v Bratislave čaká operácia prsného svalu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Popradčan v službách tímu Energie Karlove Vary sa zranil v nedeľňajšom zápase českej extraligy proti Plzni. Paradoxne to nebolo počas hry, ale pri pästnej výmene s Jakubom Jeřábkom. "V zápase proti Plzni som nepremenil dve či tri šance za sebou a keďže sme prehrávali, bol som dosť vykoľajený. Keď potom do mňa postrčil jeden protihráč, vrátil som mu to a začali sme sa biť. Obaja sme sa nešťastne podkĺzli a spadol som pod neho. V tom došlo k utrhnutiu svalu. V minulosti som to už raz zažil, presne takto sa totiž pred pár rokmi zranil Dano Brejčák proti slovenskej dvadsiatke," povedal Marcel Haščák v rozhovore pre portál hokej.sk a pokračoval: "Bola to silná a nepríjemná bolesť. Od prvého okamihu som vedel, že to nebude dobré. Cítil som, že tá bolesť je intenzívna a niečo sa tam muselo odtrhnúť. Ide o prsný sval. Ten sa upína na kosť a sám neviem, či je odtrhnutý celý, alebo ostala v poriadku aspoň časť. Vraj sa to rieši tak, že doktor priskrutkuje sval späť ku kosti a prichytí ho tam nejakým sponami. Nebude to nič jednoduché a príjemné. Čaká ma dosť dlhá pauza." Dobu liečenia odhadli lekári na tri mesiace.


Karlove Vary sú síce na úplnom dne extraligovej tabuľky so ziskom iba ôsmich bodov, no Marcelovi Haščákovi sa v poslednom čase darilo a aktuálne je najlepším strelcom svojho mužstva so siedmimi presnými zásahmi. "Mrzí ma to, sám som na seba za to nahnevaný. Konečne to bolo celkom fajn a chcel som tímu pomôcť k lepším výsledkom. Ostáva veriť, že som na seba zobral nešťastie celého mužstva," priznal vicemajster sveta z Helsínk 2012. Po jeho zranení klub angažoval Rudolfa Hunu, od ktorého vo Varoch čakajú pomoc pri zlepšení produktivity celého tímu. "Určite prišiel aj preto, že teraz potrebujeme ako soľ dobrého a produktívneho útočníka. Dúfam, že sa mu bude dariť," povedal Haščák na margo príchodu krajana.


Niekdajší hráč Amuru Chabarovsk, Dinama Riga, Košíc, Bardejova a Popradu sa v západočeskom meste už zabýval. "Veľmi sa mi tu páči. Karlove Vary sú pekné mesto, veci fungujú a jediné čo mi robí starosti, je postavenie v tabuľke a teraz i to moje zranenie. Za posledné miesto v extraligovej tabuľke si môžeme sami. My, hráči v kabíne. Dostali sme množstvo hlúpych gólov. Naše mužstvo je dobre poskladané a má určite na viac. Chýba nám kúsok šťastia, ale verím, že časom to bude lepšie a lepšie," dodal Marcel Haščák pre hokej.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies