Marcel Hossa do českej extraligy, podpísal s Plzňou

NETKY.SK • 28 August 2015, 12:01 • 2 min
Marcel Hossa do českej extraligy, podpísal s Plzňou

PLZEŇ - Slovenský hokejový útočník Marcel Hossa bude pokračovať vo svojej kariére v českom klube HC Škoda Plzeň. O podpise zmluvy s 33-ročným krídelníkom v piatok informoval český extraligista prostredníctvom oficiálneho webu.

slovakia

left justify in out

"Jeho prednosťou je tvrdá strela, vynikajúco korčuľuje. Má výborné presilovky aj oslabenia. Zdobí ho dobrá defenzívna práca. Sľubujeme si od neho, že zvýši konkurenciu v útoku a hlavne, že bude dávať góly," skonštatoval pre web HC Škoda generálny manažér klubu Martin Straka.


"Rokovanie s Plzňou bolo rýchle a korektné. Ich záujem bol veľký, čo ma presvedčilo. Česká extraliga je kvalitná súťaž a Plzeň má na to, aby sa dostala do vyraďovacích bojov. Práve k tomu chcem indiánom pomôcť," uviedol Marcel Hossa, ktorý má v zmluve aj klauzulu - v prípade záujmu mužstva z KHL alebo NHL môže z Plzne okamžite odísť. "Nemôžeme konkurovať platom, ktoré bohaté tímy z týchto súťaží ponúkajú, ale veríme, že tu zostane čo najdlhšie a že nám bude pomáhať, najlepšie počas celej sezóny," vyhlásil športový manažér Plzne Tomáš Vlasák.


Po predchádzajúcej sezóne so zastávkami až v troch rôznych kluboch sa Marcel Hossa stal v Plzni spoluhráčom štyroch krajanov - Jána Sýkoru, Mária Bližňáka, Branislava Kubku a Miroslava Preisingera. Odchovanec trenčianskeho hokeja Marcel Hossa pôsobil v ruskej KHL od leta 2008 až do decembra 2014, potom absolvoval štyri stretnutia s tímom spod hradu Matúša Čáka a zamieril do Švédska, kde klubu MODO Hockey pomohol k záchrane v najvyššej domácej súťaži.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona