Marcel Hossa chce preniesť formu z klubu aj do reprezentácie

NETKY.SK • 6 November 2013, 11:43 • 2 min
Marcel Hossa chce preniesť formu z klubu aj do reprezentácie

BRATISLAVA - Po návrate do Dinama Riga v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa slovenskému krídelníkovi Marcelovi Hossovi opäť darí.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný odchovanec trenčianskej Dukly si veľmi rozumie s kanadským útočníkom Kylom Wilsonom a táto spolupráca vyniesla Rižanov až na 3. miesto v tabuľke Západnej konferencie. "Už pred sezónou nám členovia vedenia povedali, že cítia, že tento tím bude ich najsilnejší v KHL v doterajších sezónach. Zatiaľ majú pravdu. Verím, že nám to takto pôjde aj ďalej," povedal na utorkovom zraze slovenskej reprezentácie Marcel Hossa a pokračoval: "S Wilsonom sme si hneď od začiatku sadli. Rozumieme si a tréner nás necháva hrať spolu. Vidno to aj na ľade."

Mladší z bratov Hossovcov už sám s úsmevom prezentoval všeobecnú mienku, že lotyšský účastník KHL mu vyhovuje najviac spomedzi všetkých tímov v nadnárodnej súťaži. Nikde inde sa mu totiž nedarí tak, ako práve v Rige. "Každý mi hovorí, že tá Riga mi jednoducho sedí. Cítim sa tam byť dosť udomácnený. Ľudia okolo ma poznajú, na ľade aj mimo hokeja je to badať a ja osobne sa cítim sebavedomejšie," prezradil hokejista so skúsenosťami aj v zámorskej NHL. 

Aj Marcel Hossa spolu s ďalšími hráčmi bude od piatka do nedele bojovať v bavorskom Mníchove na medzinárodnom turnaji o Nemecký pohár. Súpermi Slovákov budú výbery domáceho Nemecka, Švajčiarska a USA. "Ideme tam ako jeden tím a verím, že sa nám podarí získať taký úspech, ako pred dvoma rokmi, teda prvenstvo," poznamenal strieborný medailista z MS 2012 v Helsinkách. "Osobne dúfam, že sa mi v Mníchove bude dariť rovnako ako v Rige. Prvý turnaj sezóny v bavorskom meste pre mňa nie je už nič nové, určite to budú tri náročné zápasy za tri dni," doplnil Marcel Hossa. 

Najbližšie stretnutia v Nemecku sú ostrým začiatkom boja o miestenky v slovenskom olympijskom tíme, veď pred definitívnou nomináciou sa uskutoční potom už len jeden turnaj, v decembri vo Švajčiarsku. "V boji o Soči teraz každý začína od nuly. Rozbieha sa to a uvidíme, ako to pôjde ďalej," priznal najlepší strelec KHL zo sezóny 2009/2010. 

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v utorok popoludní predstavil nové dresy na nasledujúce štyri roky, v ktorých reprezentácia SR nastúpi premiérovo práve na olympiáde v Soči. Marcel Hossa pri príchode na zraz národného tímu nevidel ich vizuál, no referencie dostal pozitívne. "Ešte som ich nevidel, iba som o nich počul. Som zvedavý, ako vyzerajú, no Milan Bartovič mi vravel, že sú pekné. Doteraz som videl na internete nové dresy Kanady a Česka. To, ako vyzerali, mi je v podstate jedno," poznamenal s úsmevom ostrieľaný útočník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies