Marček nevysvetlil peniaze pre kollárovcov, zaplatí pokutu

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 18:57 • 2 min
Marček nevysvetlil peniaze pre kollárovcov, zaplatí pokutu

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Marček nepreukázal parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, že peniaze, ktoré dal hnutiu Sme rodina, boli pôžičkou alebo darom. Výbor mu za to dnes uložil pokutu vo výške troch platov.

slovakia

left justify in out

Marček mal v roku 2015 požičať hnutiu trikrát, v jednom prípade išlo o sumu, ktorá presahuje 35-násobok minimálnej mzdy. Tú mal uviesť v majetkovom priznaní. Keďže to neurobil, riešil ho výbor. Marček tvrdí, že to bol dar, a nie pôžička.

 

Podľa poslancov vo výbore však v roku 2015 hnutie Sme rodina túto pôžičku vo výročnej správe uvádzalo. Žiadali preto Marčeka o doklady, ktoré by preukázali, či išlo o pôžičku, alebo o dar.

 

"Do dnešného dňa výbor nedostal žiadny relevantný doklad potvrdzujúci jeho tvrdenie," uviedol Ondrej Dostál z klubu SaS. Predseda výboru Martin Poliačik (SaS) nemieni už Marčekovi vychádzať v ústrety.

 

"Pán Marček nielenže šíri o tomto výbore mimoriadne neslušné a sprosté reči, ale zároveň opovrhuje týmto výborom natoľko, že si nedal ani tú námahu, aby na slušnú otázku odpovedal," poznamenal Poliačik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies