Marček chce novú stranu,o programe nehovorí, nechce byť v koalícii ani opozícii

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 20:03 • 2 min
Marček chce novú stranu,o programe nehovorí, nechce byť v koalícii ani opozícii

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Marček naďalej plánuje založiť novú politickú stranu, ktorá nemieni byť súčasťou žiadnej koalície ani opozície. Strana bude otvorená pre každého občana SR. Aký program chce ľuďom ponúknuť, Marček nepovedal. Tvrdí, že jeho nová strana bude "plniť iba vôľu svojich voličov".

slovakia

left justify in out

Svoju doterajšiu stranu dal Marček Borisovi Kollárovi, ktorý z nej urobil hnutie Sme rodina. Marčeka dal na kandidačnú listinu pre parlamentné voľby. Spolu sa dostali do NRSR a po pár mesiacoch Marček spolu s Rastislavom Holúbekom a Martinou Šimkovičovou odišli z klubu aj kvôli Kollárovi.

 

V parlamente pôsobia ako nezaradení. Pôvodne mali údajne rokovať so #Sieťou. Podľa portálu Aktuality.sk najnovšie Holúbek rokuje s poslancom #Siete Andrejom Hrnčiarom a Marček so Šimkovičovou sa rozprávajú s ĽSNS Mariana Kotlebu. Marček portálu stretnutie s Kotlebom potvrdil, ale vraj nehovorili o spolupráci. Rozhovory potvrdzuje aj Šimkovičová, ktorá sa odvoláva na to, že sú opoziční poslanci a komunikujú.

 

Marček pre TASR zopakoval, že sa rozhodol prísť na slovenskú politickú scénu s novou formou politickej strany. "Určite nebude vyhovovať žiadnemu politikovi zo súčasnej garnitúry. Ani opozícii, ani koalícii," uviedol Marček. V strane chce zabezpečiť, aby rozhodovali všetci členovia. Strana má byť nastavená tak, aby nebolo možné meniť jej štruktúry. "Lebo to vyvoláva neustály boj o moc vo vnútrostraníckych štruktúrach," vysvetlil.

 

Vedenie strany má byť veľmi úzke, nesmelo by zastávať žiadne výkonné funkcie okrem tých, ktoré sú priamo volené občanmi. Strana nebude podľa Marčeka súčasťou žiadnej koalície a "nebude participovať na opozičných štruktúrach parlamentu". Poslanec tvrdí, že všetka moc bude patriť občanom. "Teda našim členom strany, a tí ju budú prostredníctvom svojich zvolených zástupcov realizovať," vysvetlil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona