Marček chce, aby sa poslanci spolu modlili za slušnosť

NETKY.SK • 4 Jún 2016, 14:54 • 2 min
Marček chce, aby sa poslanci spolu modlili za slušnosť

BRATISLAVA - Slovenskí zákonodarcovia čoraz viac túžia po duchovne. V minulom volebnom období sa začali schádzať veriaci poslanci spoločne raz do týždňa na modlitbách, v čom pokračujú aj teraz. Poslanec NR SR za Sme rodina Peter Marček chce ísť však ešte ďalej.

slovakia

left justify in out

Chcem, aby poslanci spoločne navštívili pútnické miesto v Marianke pri Bratislave a spolu sa tam zúčastnili na svätej omši. „Som rytier rádu sv. Lazara, v Marianke sa stretávame. Je to najstaršie pútnické miesto. Chodím tam často,“ povedal pre agentúru SITA. Preto by bol rád, keby tam spoločne prišli poslanci z NR SR. „Spoločne by sme sa modlili za pokoj v parlamente, za slušnosť,“ dodal.


Poslankyňa NR SR za OĽaNO Erika Jurinová sa zas stretla s českými kresťanskými politikmi. „Sme veľmi povzbudení tým, že kresťanskí politici si majú čo povedať o riešení problémov obidvoch našich krajín, ale i navzájom zdieľať svoje skúsenosti s vnášaním kresťanských princípov do politickej práce,“ povedala pre agentúru SITA Jurinová. Stretnutie ukončili spoločnou modlitbou za Slovensko, Česko, ich vlády i parlamenty. „Ako kresťania veríme, že má zmysel podporiť každú aktivitu modlitbou,“ dodáva Jurinová. V podobných stretnutiach i v podobnom prepájaní parlamentov a ďalších krajín chcú podľa nej slovenskí poslanci pokračovať.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies