Maratón v Bratislave atakuje rekord, má už vyše 6000 prihlásených

NETKY.SK • 27 Február 2015, 10:35 • 2 min
Maratón v Bratislave atakuje rekord, má už vyše 6000 prihlásených

BRATISLAVA - Mesiac pred štartom 10. ročníka ČSOB Bratislava Marathon (27. až 29. marca) hlásia organizátori prekonanie šesťtisícovej hranice zaregistrovaných bežcov. Momentálne je ich celkový počet vo všetkých siedmich disciplínach 6024 a všetko nasvedčuje tomu, že jubilejný ročník bude rekordný.

slovakia

left justify in out

"Verím, že s blížiacim sa termínom pretekov počty ešte porastú a v 10. ročníku sa nám podarí prekonať hranicu 10.000 bežcov a 1000 maratóncov," uviedol v tlačovej správe organizátorského tímu z agentúry Be Cool riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon Jozef Pukalovič. Najväčší záujem je už tradične o Renault polmaratón so zatiaľ 1975 bežcami, na ČSOB maratón sa prihlásilo 884 bežcov.

 

Organizátori pre kondičných a rekreačných bežcov ponúkajú opäť tzv. "vodičov", ktorí pobežia v určenom tempe na vopred stanovený výkon. V tempe na rovné tri hodiny v maratóne (priemer 4:15 min na km) pobeží Peter Tichý, bývalý slovenský šampión v maratóne a dvojnásobný účastník chodeckých súťaží na olympijských hrách, a spolu s ním aj Ladislav Sventek. K času 3:30 h (4:58 min na km) povedú bežcov 3-násobný európsky šampión a 2-násobný vicemajster sveta v behu na 24 hodín Ľubomír Hrmo a spolu s ním Ondrej Hanzlík.

 

"Novinkou bude, že poskytneme bežcom vodičov aj na polmaratón – Tibor Sahajda pobeží na 1:30 h, Matúš Jedinák na 1:45 h, Simona Gonová na rovné 2 hodiny a Ján Dömény na 2:15 h. Veríme, že touto iniciatívou pomôžeme dosiahnuť čo najširšiemu spektru bežcov svoj vytúžený čas," dodal Pukalovič. 

 

Bratislavský maratón má tradične aj charitatívny rozmer, ktorý organizátori symbolicky nazvali "43. kilometer – bežíme všetci spoločne". Sociálny rozmer sa darí napĺňať najmä vďaka účastníkom i partnerom podujatia. "Preto 43. kilometer dobiehame symbolicky spoločne a pomáhame tým zdravotne i sociálne znevýhodneným deťom," uviedol výkonný riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon Peter Pukalovič.

 

V projekte Deti deťom má každé dieťa možnosť svojou účasťou v detských behoch v rámci ČSOB Bratislava Marathon pomôcť rovesníkom, ktorí sú odkázaní na pomoc iných. V roku 2014 darovala agentúra Be Cool štartovné za každé prihlásené dieťa v celkovej sume 5274 eur nadácii Kvapka nádeje. Vyrovnaná šanca je zasa projekt generálneho partnera podujatia ČSOB Finančná skupina, ktorý každoročne zaplatí účasť na detských behoch deťom z detských domovov. Počas on-line registrácie na ktorúkoľvek z disciplín môžu zasa účastníci prispieť ľubovoľnou čiastkou na podporu projektov UNICEF. V roku 2014 sa takto podarilo získať 395 eur. Organizátori sa v rámci 10. ročníka budú dražbou štartových čísiel a individuálnych príspevkov snažiť pomôcť aj 10 deťom vybraným Kontom Bariéry, ktoré pre deti a mladých ľudí so zdravotným postihnutím získava kompenzačné pomôcky.

 

Bratislavský maratón budú pred štartom pripomínať viaceré sprievodné akcie. Už v sobotu 28. februára odštartujú pri bratislavskom OC Eurovea záverečný tretí diel Bratislava Marathon Zimnej série 2015. Okrem súťaží na 5 a 10 km si môžu bežci otestovať výkonnosť i na polmaratónskej trati. Ďalšie akcie súvisiace s bratislavským mestským maratónom budú 15. marca District Battle Run na Železnej studničke, 21. marca Symbolický maratónsky beh cez Bratislavu a od 23. do 28. marca to bude Týždeň športu a zdravia v OC Eurovea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies