Maradonove dopingové obvinenia po Grondonovi dementovali aj hráči

NETKY.SK • 25 Máj 2011, 07:10 • 2 min
Maradonove dopingové obvinenia po Grondonovi dementovali aj hráči

Maradonove dopingové obvinenia po Grondonovi dementovali aj hráči

slovakia

left justify in out

img

Obvinenia legendárneho futbalistu Diega Maradonu, že hráči Argentíny užívali drogy pred zápasmi kvalifikácie MS 1994, odmietli aj samotní exreprezentanti. Maradonove obvinenia ešte predtým dementoval vtedajší prezident argentínskej asociácie (AFA) a súčasný viceprezident FIFA Julio Grondona.  
      Maradona uviedol, že pred barážovým duelom s Austráliou v Buenos Aires v roku 1993, neboli žiadne dopingové kontroly. Kontroverzný Juhoameričan navyše tvrdí, že zakázané stimulanty im dali do kávy lekári, pričom o všetkom vedel aj Grondona. Bývalý argentínski reprezentanti ako Hugo Perez, Jorge Borelli, či Jose Chamot však rezolútne odmietli vedomé užívanie zakázaných substancií.
      Argentína vyhrala v spomínanom medzikontinentálnom stretnutí  1:0 a kvalifikovala sa na finálový turnaj MS 1994 v USA, kde mal Maradona napokon pozitívny dopingový test na efedrín. Loptového kúzelníka vylúčili z turnaja a Argentína vypadla vo štvrťfinále.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies