Maradonova budúcnosť stále neistá, v hre aj jeho zotrvanie

NETKY.SK • 6 Júl 2010, 12:26 • 2 min
Maradonova budúcnosť stále neistá, v hre aj jeho zotrvanie

Maradonova budúcnosť stále neistá, v hre aj jeho zotrvanie

slovakia

left justify in out

img

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona v pondelok uviedol, že jeho "kapitola sa skončila". Národný futbalový zväz ako aj Maradonovi blízki priatelia však tvrdia, že "božský Diego" zatiaľ nerezignoval.
      "Hotovo, moja kapitola sa skončila. Dal som do toho všetko," citoval denník Cronica Maradonove slová dva dni po prehre 0:4 s Nemeckom vo štvrťfinále MS v JAR.
      Hovorca Argentínskeho futbalového zväzu (AFA) uviedol, že Maradona oficiálne nerezignoval a že prezident AFA Julio Grondona sa s ním stretne po skončení šampionátu.
      Blízky Maradonov priateľ pre agentúru Reuters uviedol: "Stále nemôžem potvrdiť jeho skončenie na poste reprezentačného trénera. Zatiaľ sa o tom iba rozpráva." Ako Maradonov priateľ ďalej uviedol, bývalý legendárny futbalista oznámi svoje rozhodnutie na tlačovej konferencii, ktorej dátum konania však zatiaľ nie je známy. "Diego je doma so svojou rodinou a premýšľa o tom."
      Maradonov bývalý spoluhráč a v súčasnosti jeho asistent na poste reprezentačného trénera Alejandro Mancuso uviedol, že je presvedčený o tom, že Maradona zotrvá vo svojej funkcii. "Poznám Diega a nemyslím si, že odstúpi preto, lebo nezískal titul. Nikto mu nemôže uprieť všetko to, čo dokázal," skonštatoval Mancuso.
      Hoci sa argentínski fanúšikovia vo viacerých anketách vyjadrili za odchod Maradonu od reprezentačného kormidla, majster sveta z roku 1986 má stále mnoho podporovateľov. Maradonu sa zastala aj prezidentka Cristina Fernandezová. "Udrž sa tam, Diego! Žiadny Argentínčan nám nedal toľko dôvodov na radosť na futbalovom ihrisku ako Diego Maradona," uviedla argentínska hlava štátu.
      Napriek potupnej prehre 0:4 v poslednom vystúpení "Albiceleste" na šampionáte čakali na reprezentantov pri ich prílete do rodnej krajiny tisícky fanúšikov, skandujúce Maradonovo meno. "Pre mňa je Diego velikán. Zo svetových šampionátov má množstvo skúseností. To, čo mu chýba z trénerských vedomostí, nahrádza svojskou mystikou a odvahou. Preto bol práve on pre nás najlepšou voľbou," uviedol 40-ročný Enrique Gonzalez.
      Iní priaznivci si však myslia, že Maradona, ktorý pred nástupom na reprezentačnú stoličku iba krátko pôsobil pri dvoch mužstvách, nebol dostatočne pripravený viesť reprezentačný výber. "Považujem ho za najlepšieho hráča, no ako tréner nebol pripravený," skonštatoval 40-ročný robotník Jose Parra.
      Maradona má platný kontrakt s AFA do roku 2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies