Maradona ukázal Brazílčanom paralely

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 12:07 • 2 min
Maradona ukázal Brazílčanom paralely

RIO DE JANEIRO - Domáca Brazília sa môže pred utorňajším semifinále futbalových majstrovstiev sveta poučiť od Maradonovej Argentíny. Konkrétne od tímu, ktorý v roku 1990 na šampionáte v Taliansku čelil vo finále šampiónom z Nemecka.

slovakia

left justify in out

Brazílčania nastúpia v utorok proti nemeckej reprezentácii bez dvoch svojich najväčších opôr. Zlomený stavec vyradil jedného z najlepších ofenzívnych hráčov turnaja Neymara, v obrane im bude chýbať z disciplinárnych dôvodov kapitán Thiago Silva.

 

Diego Maradona podobnú situáciu zažil, ako kapitán viedol v roku 1990 v rímskom súboji o trofej svoj tím proti Nemcom, pričom obhajcom titulu vypadli zo zostavy pre karty alebo zranenia štyria hráči. "Claudio Caniggia a Ricardo Giusti sa vykartovali. Prišli sme o štyroch hráčov zo základnej jedenástky. Napriek tomu sme bojovali ako tigre až dovtedy, kým nám mexický rozhodca Edgardo Codesal nevylúčil v 65. minúte Pedra Monzóna po prifilmovanom páde Jürgena Klinsmanna. Napokon sme dohrali iba deviati, lebo červenú kartu dostal aj Gustavo Dezotti. Nemecko zvíťazilo vďaka penalte, ktorá sa nemala pískať. Prehrali sme, ale odolávali sme tak dlho, ako sa dalo," neodpustil si v článku pre Times of India subjektívny návrat k finále MS 1990 Maradona a potom prešiel k ponaučeniu pre brazílskeho rivala: "V takýchto situáciách musíte zo seba odovzdať všetko. Brazília sa môže od nás poučiť a dokázať, že je pripravená na trávniku v Belo Horizonte aj zomrieť." 

 

Maradona vytiahol z archívu aj iné finále z roku 2002, v ktorom Brazília zvíťazila nad Nemeckom 2:0. Zdolanému tímu pre zmenu chýbal vtedajší líder Michael Ballack. "Keď sa títo dvaja súperi stretli v roku 2002, Nemecko na tom bolo podobne, lebo pre karty nehral Ballack. Brazílčana vyhrali vďaka Ronaldovi a Rivaldovi. Nemci boli vtedy ochotní nechať na trávniku dušu, ale doplatili na chybu Olivera Kahna. Bojovali a Brazílčania by si na to mali spomenúť. Držať pri sebe, zastupovať sa v obrane aj v strede poľa a hrať kompaktne," poradil kapitán majstrov sveta z roku 1986 podľa goal.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies