Maradona neverí Vatikánu, ale pápežovi Františkovi áno

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 11:28 • 2 min
Maradona neverí Vatikánu, ale pápežovi Františkovi áno

RÍM- Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona vyzval súčasnú hlavu katolíckej cirkvi pápeža Františka, aby zaviedol reformy, ktorými by Vatikán získal opäť stratenú dôveru veriacich.

slovakia

left justify in out

"Pre mňa je celý Vatikán založený na klamstve, keďže namiesto dávania, ľuďom iba berie. Politika všetkých doterajších pápežov sa niesla v tomto duchu a nechcem, aby bol pápež František ďalším v poradí," povedal Maradona pre argentínsku televíziu. Reuters uvádza aj ďalšie jeho výroky: "Vatikánu neverím. Verím však Pápežovi Františkovi, pretože vytvára pozitívne zmeny a prejavuje ľudskosť, ktorú by som chcel vidieť aj v kostoloch."
      

Svojmu krajanovi Maradona napísal list, v ktorom uvádza. "Pápež František, hovorím k tebe. Chcel by som sa s tebou stretnúť a porozprávať sa o veciach, ktoré musíš urobiť pre tento svet."  
      

Snahou pápeža je dostať kostoly bližšie k chudobným. Hlava cirkvi všetkým svojim kňazom odkázala, nech sú pokorní, aby šli veriacim príkladom a zriekli sa svojich luxusných služobných apartmánov. František sa vzdal svojej pápežskej limuzíny a po Ríme cestuje Fordom Focus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona