Maradona neprezradil, čo sa stalo medzi ním a Veronom

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:14 • 2 min
Maradona neprezradil, čo sa stalo medzi ním a Veronom

RÍM - Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona odmietol medializovať konfrontáciu s Juanom Sebastianom Veronom, ktorá sa odohrala počas stredajšieho charitatívneho "Zápasu za mier" na Olympijskom štadióne v Ríme. Krajania mali výmenu názorov cez polčasovú prestávku.

slovakia

left justify in out

Diego Maradona a Juan Sebastian Verón takmer skočili do seba počas stredajšieho charitatívneho súboja za účasti viacerých futbalových legiend v Ríme. Slávnejší z oboch Argentínčanov však nechce na verejnosti prepierať obsah ich rozhovoru.

 

Zápas pre mier vo svete zorganizoval pápež František a zúčastnili sa na ňom okrem spomenutých dvoch argentínskych kohútov viacerí bývalí či ešte stále aktívni skvelí hráči ako Ronaldinho, Edgar Davids, Hernán Crespo či čerstvý štyridsiatnik Francesco Totti. Počas zápasu došlo k niekoľkým tvrdým stretom medzi Maradonom a Verónom a pri odchode hráčov z plochy na prestávku po prvom polčase musel Brazílčan Cafú zadržať Maradonu, aby si to s Verónom nevybavil zoči-voči. Neskôr zasiahli aj bezpečnostné zložky, aby oddelili od seba oboch argentínskych rivalov.

 

Verón v roku 2010 hral pod Maradonom ako trénerom na svetovom šampionáte a neskrýval kritiku na jeho neprofesionálne správanie sa na reprezentačnej lavičke.


"Čo sa stalo medzi mnou a Verónom, zostane medzi nami," povedal po zápase 55-ročný Maradona. "Nebolo to nič vážne, v prestávke v šatni sa už obaja smiali," cituje Daily Telegraph Stefana Mauriho, ktorý bol tiež účastníkom stredajšieho stretnutia.


Súboj na Olympijskom štadióne v Ríme sa skončil prehrou Maradonovho tímu 3:4, víťazný gól strelil Fernando Cavenaghi. V Maradonovom tíme nastúpil aj Totti, ktorý strelil jeden z gólov po prihrávke Maradonu. "Zahral som si s Maradonom, už môžem konečne ukončiť kariéru," zasmial sa Totti po stretnutí.


Niekdajší brazílsky futbalový kúzelník Ronaldinho a argentínsky bonviván Maradona sa dočkali aj audiencie u hlavy katolíckej cirkvi ešte pred charitatívnym zápasom s mierovým posolstvom. Presne v takom zmysle sa aj pápež vyjadril. "Mier vo svete sa môže dosiahnuť aj podporou športu. Ďakujem, že ste širiteľmi tohto odkazu," citujú anglické médiá Svätého otca zo stretnutia s futbalovými legendami. 
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies