Maradona: Messi musí pokračovať

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 10:16 • 2 min
Maradona: Messi musí pokračovať

BUENOS AIRES - Neúspešní finalisti futbalového turnaja Copa América sa vrátili v pondelok z USA do Argentíny aj so svojou najväčšou hviezdou Lionelom Messi, ktorý sa vyhol akýmkoľvek komentárom k svojmu rozhodnutiu o ukončení reprezentačnej kariéry.

slovakia

left justify in out

Frustrovaný Messi po prehre s Čile v penaltovom rozstrele, v ktorom on sám prestrelil bránku súpera, vyhlásil: "Národný tím je pre mňa uzavretá kapitola. Štvrté finále a zase nič. Robil som, čo sa dalo. Zo všetkého najviac som túžil vyhrať, ale ani teraz sa to nepodarilo. Myslím si, že je koniec."

 

Na Argentínčanov čakali napriek dažďu desiatky fanúšikov v dresoch národného tímu. Niektorí sprevádzali autobus na ceste z letiska do sídla Argentínskej futbalovej asociácie, pričom skandovali heslá, aby Messi neopúšťal reprezentáciu, a vyjadrovali mu podporu aj transparentmi. Na jednom z nich bolo uvedené: "Messi: Mám ťa radšej ako svoju mamu!" Hoci úradujúceho najlepšieho futbalistu sveta nebolo vidieť v autobuse, hovorca AFA Ernesto Cherquis Bialo potvrdil, že pricestoval do Buenos Aires so spoluhráčmi.

 

Messiho rozhodnutie šokovalo Argentínu. "Pociťujem obrovský smútok, zlomilo mi to srdce. Túto trofej mal Messi získať, zaslúžil si to viac ako čokoľvek. Nechcem, aby odišiel z národného tímu," vyjadril svoj názor Juan Pablo Pinasco z fanúšikovského tábora. Podľa argentínskeho gólmana Sergia Romera prišlo Messiho vyjadrenie v návale emócií a želá si, aby prehodnotil svoje slová: "Je to smutné, lebo šanca opäť unikla pomedzi prsty."

 

Najvyšší predstaviteľ juhoamerickej krajiny verí, že Messiho reprezentačná kariéra ešte nie je minulosťou. "Nikdy doteraz som nebol taký hrdý na náš tím. Dúfam, že môžeme pokračovať a naďalej budeme mať pôžitok z hry, keď uvidíme v akcii najlepšieho hráča sveta ešte veľa rokov," tvrdí argentínsky prezident Mauricio Macri.

 

Aj klubový spoluhráč opory FC Barcelona si myslí, že ešte nemusí byť všetkým dňom Messiho v reprezentačnom drese koniec. "Dokážem si predstaviť, aká je to tvrdá rana. Poznám ho, viem, ako rád bojuje o najvyššie méty, dostane sa z toho," vyjadril sa spoluhráč z FC Barcelona Gerard Piqué, ktorý sa v pondelok lúčil so Španielskom na ME 2016.

 

Argentína triumfovala na svetových šampionátoch v roku 1978 a 1986, ale z prvenstva na významnom podujatí sa naposledy tešila v roku 1993, keď získala trofej na Copa América. Hlavným tromfom k prerušeniu dlhoročného čakania má naďalej byť 29-ročný ofenzívny klenot. "Leo musí pokračovať. Stále má a ešte aj dlho bude mať čo dať mužstvu, ešte aj na MS 2018 v Rusku bude v takej forme, že môže pomýšľať na zisk titulu majstra sveta," citoval legendárneho Diega Maradonu denník La Nación.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona