Maradona kritizuje prezidenta Macriho, že ľudom berie prácu

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 10:10 • 2 min
Maradona kritizuje prezidenta Macriho, že ľudom berie prácu

BUENOS AIRES - Prezident Argentíny Mauricio Macri sa ocitol pod paľbou kritiky z úst futbalovej legendy Diega Maradonu. Majstrovi sveta z roku 1986 sa nepáči zvyšujúca sa nezamestnanosť v krajine, keď ľudia prišli o tisícky pracovných úväzkov. Macri sa dostal k moci vlani v decembri a sľúbil znížiť výdavky štátu a skrotiť tak jednu z najväčších inflácií na svete.

slovakia

left justify in out

V rámci toho učinili nepopulárne rozhodnutia - odstránil štátne dotácie a tisícky ľudí pripravil o prácu. Macri nedávno vetoval návrh zákona, ktorý by zakázať prepúšťanie vo verejnom aj súkromnom sektore, a tým nepriamo vyzval Argentínčanov, aby vyšli do ulíc. Podľa prezidenta hrozilo, že prijatím tohto zákona sa odoženú toľko potrebné investície do súkromného sektora. Macri bol predtým starosta Buenos Aires a tiež prezident Boca Juniors, jedného z najpopulárnejších argentínskych futbalových klubov, kde nakopol svoju hviezdnu kariéru aj Maradona. Niekdajší futbalový virtuóz bol kedysi Macriho fanúšikom, v súčasnej hospodárskej situácii krajiny sa však označil ako "Cristinista", čiže prívrženec bývalej prezidentky Cristiny Fernándezovej, ktorá svojím populizmom ovládala krajinu osem rokov až do minulého

 

"Bol by som rád, keby sa Macrimu podarilo otočiť vývoj krajiny k lepšiemu, ale namiesto toho vidím len samé prepúšťanie. Dostal som informáciu o jeho vete zákona v čase, keď niektorí ľudia majú problém dožičiť si vôbec nejaké jedlo na stole a na druhej strane bohatí sa stávajú ešte bohatšími," povedal Maradona pre rozhlasovú stanicu La Red.

 

Pätdesiatpäťročný Maradona okrem toho má záujem vylepšiť obraz svetového futbalu pokrivený úplatkárskymi kauzami z nedávneho obdobia. Bývalý argentínsky kapitán sa chce stať blízkym spolupracovníkom nového prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie Gianniho Infantina a pomôcť organizácii otriasť sa z najväčšieho korupčného škandálu v jej histórii. "Som len zrnko piesku v problémch, ktoré musí FIFA riešiť, ale chcem pomôcť. Futbal bol vybrakovaný a potrebuje obnoviť svoju dôveryhodnosť," dodal Maradona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies