Maradona: Juventus mal pri zisku Scudetta extrémne šťastie

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 11:38 • 2 min
Maradona: Juventus mal pri zisku Scudetta extrémne šťastie

NEAPOL - Podľa bývalého hráča talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Diega Maradonu môže Juventus Turín vďačiť za zisk piateho titulu šampióna Serie A za sebou extrémnej porcii šťastia. "Stará dáma" má tri kolá pred koncom súťaže nedostižný dvanásťbodový náskok práve pred "Partenopei", ktorí v pondelok nestačili v Ríme na tamojší tím AS (0:1).

slovakia

left justify in out

"Musím to povedať, pri všetkej úprimnosti, Juventus mal obrovské šťastie. Dokonca ešte vtedy, keď som hrával, mohli mať počas zápasov dve strely na bránku a strelili štyri góly," vyhlásila klubová legenda SSC (1984-1991) pre Piuenne TV.

 

"Nevyplakávam, len hovorím pravdu, ktorú celé Taliansko nevie. Niečo nie je v poriadku s rozhodcami. Skutočný rozdiel medzi Juventusom a Neapolom bol v lavičke. Keď sa Maurizio Sarri pozrel na tú svoju, nemal toľko alternatív ako Allegri. Neapol mal naozaj skvelú sezónu a hral oveľa lepší futbal ako Juve," doplnil 55-ročný Argentínčan.


Ten sa následne pochvalne vyjadril na adresu brankára turínskeho klubu Gianluigiho Buffona, naopak, pre nedostatok aktivity na prestupovom trhu skritizoval prezidenta neapolského klubu Aurelia De Laurentiisa. "Zakaždým, keď sú súperi Juventusu blízko strelenia gólu, je tu Buffon, ktorý stále chytá ako 18-ročný mladík. Bol rozhodujúcim článkom úspechu Juventusu v tejto sezóne. Turínčania majú vynikajúceho trénera a množstvo talentovaných hráčov. Na druhej strane, keď mal Neapol kúpiť poriadnu posilu, neurobil to. Nie som priateľom De Lauentiisa ani žiadneho iného režiséra, chcem len to najlepšie pre Neapol. Jeho fanúšikovia v tejto sezóne chceli a zaslúžili si viac," skonštatoval dvojnásobný taliansky majster (1987, 1990) vo farbách Neapola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies