Maradona chváli Nemcov a pripomína rok 1986

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 14:15 • 2 min
Maradona chváli Nemcov a pripomína rok 1986

BELO HORIZONTE - Víťazstvo Nemecka 7:1 v utorňajšom semifinále svetového šampionátu vo futbale v Belo Horizonte nad domácou Brazíliou nadchlo aj argentínsku legendu Diega Maradonu.

slovakia

left justify in out

Majster sveta z roku 1986 chválil výkon zverencov Joachima Löwa. "Nemyslel som si, že Nemecko bude také suverénne a presvedčivé. Predviedli sa v štýle, ako dvojo Brazílčanov dokopy. Na trávniku to vyzeralo, akoby lopta bola iba nemecká a iba v ich moci. Hralo iba jedno mužstvo," komentoval vo svojej relácii vo venezuelskom televíznom kanáli Telesur Maradona.

 

Slávny Argentínčan si ešte nemyslí, že po utorňajšom výkone majú Nemci istý zisk titulu majstrov sveta. Maradona je optimista a verí, že proti trojnásobným majstrom sveta sa vo finále postavia Argentínčania, ktorí musia zdolať v stredajšom druhom semifinále Holanďanov. "My sme sa už raz dokázali vyrovnať s nemeckými tankami," uviedol Maradona s odkazom na finále majstrovstiev sveta 1986 v Mexiku. Argentína vtedy zdolala Nemecko 3:2. 

 

Maradona má v pamäti aj dosiaľ posledný vzájomný súboj oboch krajín na svetovom šampionáte. V JAR pred štyrmi rokmi Nemci zdolali Juhoameričanov suverénne 4:0. "Teraz je iná situácia, bude to iný zápas," doplnil Diego Maradona. Informuje o tom Sport.de. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona