Maradona bol lepší ako Messi, tvrdí Argentínčan Caniggia

NETKY.SK • 17 September 2013, 11:51 • 2 min
Maradona bol lepší ako Messi, tvrdí Argentínčan Caniggia

BUENOS AIRES - Podľa bývalého argentínskeho futbalistu Claudia Caniggiu je 52-ročný Diego Maradona živou legendou aj preto, že sám doviedol SSC Neapol k dvom talianskym titulom. Caniggia sa súčasne domnieva, že Maradona je lepší hráč ako Lionel Messi.

slovakia

left justify in out

Kapitán majstrov sveta z Mexika 1986 doviedol tím spod Vezuvu k dvom "scudettám" počas sedemročného pôsobenia v Serii A, zatiaľ čo jeho 26-ročný krajan Messi ukoristil za svojho účinkovania    v FC Barcelone šesť ligových primátov a tri tituly v Lige majstrov. 

Podľa Caniggiu, ktorý má na konte viac ako 50 zápasov v národnom tíme, bol Maradona hlavným strojcom úspechu Neapolu, zatiaľ čo Messi je obklopený výnimočnými hráčmi. "Messi je teraz číslo jeden, ale nemá také odhodlanie, ako mal Maradona," povedal Caniggia pre argentínske Radio9. "Nikto by nedokázal to, čo urobil Diego s Neapolom. Oni mali kvalitný tím, ale neboli to šampióni, takže zodpovednosť na svojich ramenách niesol Maradona a urobil z nich víťazov. Nikto iný to nemohol dokázať."  

Caniggia je súčasne presvedčený, že Maradonu podviedli na MS 1994, keď ho poslali domov pre pozitívny dopingový nález. "Myslím, že na tých majstrovstvách sveta Diega podviedli. Diego bol v pohode a nikto nechcel, aby sa Argentína dostala do finále alebo dokonca vyhrala celý šampionát. Keď si uvedomili, že Argentína by mohla vyhrať majstrovstvá sveta, tak sa stalo to, čo už poznáte. Maradona je, bol a bude najdôležitejší a najväčší hráč, aký sa kedy narodil," dodal Caniggia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies