Maradona a Romário mašírujú proti CONMEBOL-u

NETKY.SK • 5 September 2013, 11:15 • 2 min
Maradona a Romário mašírujú proti CONMEBOL-u

SAO PAULO - Argentínčan Maradona a Brazílčan Romário si našli spoločný terč - Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL). Zhodujú sa na tom, že organizácia sa odmieta so svojimi členskými krajinami podeliť o bohatstvo, ktoré za roky nahonobila. Obaja bývalí futbalisti už dlhší čas kritizujú riadiaci orgán juhoamerického futbalu. Rebeli sa stretli v Sao Paule na schôdzke zástupcov dvadsiatich juhoamerických klubov a niekoľkých uruguajských právnikov. Tí všetci volajú po zmene.

slovakia

left justify in out

"V nemom úžase a s veľkým smútkom sledujeme, že futbal je v skutočnosti iba pre pár vyvolených. Nepatrí klubom, nepatrí fanúšikom ani hráčom. Chceme založiť komisiu a strhnúť masky z tváre tých, čo ubližujú nášmu športu. Situácia je vážna, ale keď spojíme sily, nebojím sa, že by sme nedokázali vniesť do futbalu viac transparentnosti," povedal kapitán majstrov sveta z roku 1986 Maradona a jeho kolega v zbrani Romário ho doplnil: "Musíme spojiť kluby, bývalých aj súčasných hráčov a vyzvať CONMEBOL na boj. Zakladáme hnutie za transparentnosť a dôstojnosť vo futbale. S komisiou, ktorú vytvoríme, chceme zistiť, čo sa deje so všetkými tými peniazmi." 

V apríli tohto roku odstúpil z postu prezidenta CONMEBOL-u Paraguajčan Nicolás Leoz, údajne pre zdravotné problémy. Podľa etickej komisie FIFA sa však obohacoval na úplatkoch, mal prsty v krachu bývalého marketingového partnera FIFA. Nahradil ho 81-ročný Uruguajčan Eugenio Figueredo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona