Maradona a ďalšie hviezdy odohrajú v Ríme benefičný zápas

NETKY.SK • 12 Október 2016, 14:00 • 2 min
Maradona a ďalšie hviezdy odohrajú v Ríme benefičný zápas

RÍM - Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona po čase opäť predvedie niečo zo svojho "kumštu". Stane sa tak v stredajšom charitatívnom zápase, ktorý sa uskutoční pod patronátom Pápeža Františka I.

slovakia

left justify in out

Na podujatí s názvom "Zjednotení pre mier" by sa mali okrem majstra sveta z roku 1986 zúčastniť aj ďalšie zvučné futbalové mená - veterán talianskych trávnikov a ikona AS Rím Francesco Totti, Brazílčania Roberto Carlos a Cafu, Argentínčania Juan Sebastian Veron a Hernan Crespo, či z domácej scény Gianluca Zambrotta a Antonio Di Natale.

 

Benefičný zápas sa začne o 21.15 SELČ na Olympijskom štadióne v Ríme, jeho organizátorom je charitatívne združenie Scholas Occurrentes. Časť výťažku z predaja vstupeniek poputuje na konto obetí zemetrasenia, ktoré 24. augusta spustošilo centrálnu časť krajiny a vyžiadalo si takmer tri stovky mŕtvych.

 

"Som s Pápežom Františkom I. Vždy som tu bol pre neho. Robí skvelú prácu v rámci Vatikánu a pomáha celej katolíckej cirkvi. Preto som neváhal ani chvíľu a povedal 'áno' jeho iniciatíve usporiadať tento exhibičný zápas," uviedol Maradona. Ten sa priamo na ihrisku možno stretne aj so svojim synom Diegom juniorom, ktorý sa narodil už v Taliansku a hrá nižšiu súťaž v Neapole. Na exhibíciu dostal pozvánku aj on.

 

Prvý benefičný duel Scholas Occurrentes sa uskutočnil v septembri 2014 v Ríme. Maradona vtedy odohral celých 90 minút po boku inej legendy 80-tych a 90-rokov minulého storočia - talianskeho útočníka Roberta Baggia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona