MAPA Islamský štát stratil takmer tretinu svojho územia

NETKY.SK • 20 Október 2016, 14:54 • 2 min
MAPA Islamský štát stratil takmer tretinu svojho územia

BAGDAD – Teroristická organizácia Islamský štát stratila takmer tretinu svojho územia, ktoré kedysi kontrolovala v Iraku a v Sýrii. Vyplýva to z poslednej analýzy organizácie IHS.

slovakia

left justify in out

Islamský štát v januári 2015 kontroloval 90 800 kilometrov štvorcových, pričom 3.októbra už len 65500 kilometrov štvorcových.

 

img

 

Čiernou farbou je označené územie kontrolované Islamským štátom pred aj počas roka 2016, zelenou sú vyznačené územné zisky v tomto roku, červenou sú vyznačené územné straty v roku 2016 a tmavočervenou sú vyznačené územné straty teroristov v roku 2015.

 

Teritoriálne straty zverejnila organizácia ešte pred ofenzívou na iracké mesto Mósul, ktoré je hlavnou pevnosťou teroristov v krajine.

 

 

Trend zmenšovania územia Islamského štátu sa síce za posledné tri mesiace spomalil – Islamský štát stratil iba 2800 kilometrov štvorcových, avšak ide o veľmi vážne straty, keďže sa jedná o územia v sýrskej provincii Aleppo.

 

Islamský štát stratil aj prístup k tureckej hranici, čím výrazne oslabila schopnosť teroristov regrutovať nových členov zo zahraničia.

 

Teroristická organizácia Islamský štát s najväčšou pravdepodobnosťou príde aj o svoju baštu – Mósul v Iraku a v Sýrii ich vo vzduchu aj na zemi porážajú ruské lietadlá v spolupráci so sýrskymi vládnymi silami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies