Manželstvo uzavrie každoročne v rozpore so zákonom 7,5 milióna dievčat

NETKY.SK • 11 Október 2017, 09:02 • 2 min
Manželstvo uzavrie každoročne v rozpore so zákonom 7,5 milióna dievčat

KAPSKÉ MESTO - Zo záverov správy, ktorú dnes zverejnili Svetová banka a mimovládna organizácia Save the Children vyplýva, že každý rok sa nezákonne vydá približne 7,5 milióna dievčat.

slovakia

left justify in out

Na základe výskumu realizovaného oboma organizáciami sa zistilo, že najväčší podiel sobášov detí pripadá na západnú a strednú Afriku, kde každoročne prinútia k sobášu 1,7 milióna dievčat.

 

V súčasnosti stále chýba právna ochrana detí pred manželstvami v mnohých krajinách. V takýchto podmienkach žije podľa odhadov 100 miliónov dievčat. "Pokiaľ sa nám nepodarí odstrániť sobáše detí, nebudeme žiť vo svete rovnakých možností pre chlapcov a dievčatá," uviedla pri tejto príležitosti výkonná riaditeľka Save the Children Helle Thorning-Schmidtová.

 

KAFA s týmto VIDEO-m volá o pomoc: Svadby s detskými nevestami sú v Libanone bežné a legálne

 

Upozornila, že ak sa dievča vydá priskoro, je veľmi pravdepodobné, že bude musieť odísť zo školy, otehotnieť a stane sa obeťou násilia.

 

img

 

V krajinách západnej a strednej Afriky je tiež vysoká miera tehotenstva dievčat a tínedžeriek. Sobáše detí často podporujú aj vážení lídri jednotlivých kmeňov a rodín. Ide totiž o hlboko zakorenenú tradíciu.

 

VIDEO Na svete nikdy nebude mier, pokiaľ budú ženy - polovica ľudstva obeťami násilia a útlaku

 

img

 

Foto: SITA

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona