Manželstvo a dobrý sex, recept na dlhovekosť

NETKY.SK • 8 Január 2014, 12:00 • 2 min
Manželstvo a dobrý sex, recept na dlhovekosť

BRATISLAVA – Je dokázané, že stabilný vzťah a pravidelný sex prospievajú zdraviu. Znamená to, že manželstvo nám môže pomôcť k dlhovekosti? Žijú snáď ľudia v harmonickom manželskom zväzku naozaj dlhšie ako tí nezadaní? Pravda je len jedna.

slovakia

left justify in out

Sex je príjemný, môže prinášať nielen rozkoš, ale aj úľavu od stresu, takže mu naozaj nie je čo vytknúť, aj keď... Možno to, že na neho nezostáva veľa času. Ale malo by. Prečo?

Začiatok všetkého? Manželstvo!

Podľa jednej americkej štúdie, manželstvo pridá mužom v priemere až desať rokov a ženám štyri roky života naviac. Prečo tomu tak je a ako to vedci zdôvodnili? Ženatí muži vraj po svadbe žijú zdravšie a obmedzujú riziká, ako v práci, tak aj v súkromí. Ženy si zase vstupom do tohoto posvätného zväzku zlepšia svoju finančnú situáciu, čo okrem iného prináša aj lepšiu lekársku starostlivosť. Vyzerá to, ako by tých výhod manželského života bolo čím ďalej viac...Len si to zoberte.

Chcete aby vaša polovička prestala konečne jazdiť rýchlo autom, začal pravidelne konzumovať zeleninu a chodil na pravidelné prehliadky k doktorovi? Máme pre vás tip, ako na to. Vezmete si ho za manžela a vaše prosby budú vypočuté. Tak to aspoň tvrdia vedci. Ovšem majú jednu podmienku. Starajte sa o svoj milostný život.

Sex? Lekár k nezaplateniu

Už mnohokrát rôzne štúdie naznačovali, že sex zdraviu veľmi prospieva a tým pobyt na tomto svete predlžuje. Výskum na Bristol University jednoznačne priniesol zistenie, že tí šťastní, ktorí majú pravidelne a často orgazmus, sa dožívajú dlhšieho veku.

Na univerzite v Kalifornii dokonca zistili o aký časový úsek sa jedná. Budete v šoku, sú to dva roky života „ k dobru“. Dokonca riziko predčasného úmrtia u tých, ktorí majú sex dva alebo viackrát týždenne, sa zmenšil na polovicu v porovnaní s tými, ktorí majú sex raz za mesiac. Vedci z Queens University potvrdili, že pravidelný sex výrazne znižuje riziko infarktu a mŕtvice. Milovanie je teda o slasti, vzrušení, pocitovom a fyzickom uspokojení, a naviac aj o posilňovaní zdravia.

Elixír života

Nie je to skvelé zistenie? Koniec predsudkom a babským radám ohľadne receptu na dlhovekosť. Jediné, čo spoľahlivo zaberá, je spokojný vzťah plný pravidelného sexu. Bez mimomanželských aférok samozrejme, tie duševnú pohodu iba narušia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona