Manželka teroristu z Londýna sa vyjadrila k otrasným činom jej muža

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 11:40 • 2 min
Manželka teroristu z Londýna sa vyjadrila k otrasným činom jej muža

LONDÝN - Manželka páchateľa minulotýždňového útoku pri sídle britského parlamentu v Londýne odsúdila jeho konanie, ktoré ju podľa vlastných slov "zarmútilo a šokovalo".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásenie Rohey Hydarovej, ktorej manžela Khalida Masooda na mieste činu zastrelili, bolo zverejnené dnes prostredníctvom londýnskej polície.

 

"Vyjadrujem sústrasť rodinám obetí na životoch a želám skoré uzdravenie všetkým zraneným," uviedla Hydarová. Dodala, že "by chcela požiadať o súkromie pre rodinu, obzvlášť deti, v tomto ťažkom období".

 

Londýnsky útok z minulej stredy si vyžiadal životy troch civilistov a jedného policajta. Desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia.

 

Masood najskôr vrážal autom do chodcov na Westminsterskom moste, na čo v priľahlom areáli britského parlamentu dobodal na smrť policajta. Samotného útočníka následne iní policajti zastrelili.

 

Konanie Masooda odsúdila už i jeho matka Janet Ajaová.

 

Masood, ktorý bol britským občanom, sa narodil v roku 1964 v juhoanglickom grófstve Kent ako Adrian Elms. V minulosti bol trestaný za násilné trestné činy a niekoľko rokov strávil v Saudskej Arábii, podľa polície však nebol napojený na extrémistické organizácie a konal zrejme sám.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona