Manželka prezidenta Asada s deťmi sa pokúsila ujsť z krajiny

NETKY.SK • 1 Február 2012, 08:02 • 2 min
Manželka prezidenta Asada s deťmi sa pokúsila ujsť z krajiny

Manželka prezidenta Asada s deťmi sa pokúsila ujsť z krajiny - Politika Sýrske bezpečnostné sily sa pokúsili prepašovať z krajiny rodinu prezidenta Bašára Asada, vrátane jeho manželky Asmá Asadovej narodenej v Británii. Informoval o tom britský denník Dai

slovakia

left justify in out

img

Sýrske bezpečnostné sily sa pokúsili prepašovať z krajiny rodinu prezidenta Bašára Asada, vrátane jeho manželky Asmá Asadovej narodenej v Británii. Informoval o tom britský denník Daily Mail na svojej webovej stránke.
      Povstalecké sily uviedli, že absolventka londýnskej univerzity King's College a bývalá investičná bankárka sa pokúsila ujsť zo Sýrie spolu s dvoma deťmi.
      Prezidentova manželka s deťmi - sedemročným synom a deväťročnou dcérou - sa viezla v kolóne vozidiel, v ktorej sa nachádzala aj prezidentova matka a sesternica. Nemenované zdroje pre egyptský denník al-Masrí al-jawm uviedli, že kolónu oficiálnych áut bolo vidieť smerovať k letisku v sýrskom hlavnom meste Damask.
      Konvoj však zastavili armádni dezertéri a za intenzívnej paľby ho prinútili vrátiť sa späť do prezidentského paláca.
      Tieto tvrdenia sa objavili v pondelok 30. januára - v deň, keď sýrski povstalci vyhodili do vzduchu plynovod. Násilie proti autokratickému dlhoročnému prezidentovi Bašárovi Asadovi sa pritom stále stupňuje a približuje sa k Damasku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies