Aké je to byť manželkou diplomata?

NETKY.SK • 11 Marec 2019, 13:56 • 2 min
Aké je to byť manželkou diplomata?

MOSKVA - Sergej Lavrov je známy po celom svete a okolo jeho profesionálnych aktivít je veľa povestí a príbehov. Ale osobný život vedúceho ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie zostáva vždy v tieni.

slovakia

left justify in out

Široká verejnosť vie, že Sergej Lavrov je ženatý a má dcéru. Ale aké to je byť manželkou takého diplomata a všeobecne, kto ňou je?

 

Mnohí diplomati hovoria pri posední niekedy o neuveriteľných diplomatických situáciách a príbehoch, ktoré musia diplomati vyriešiť, o intrigách a špecifickom humore. A od manželiek diplomatov je možné mnohokrát počuť, aké ťažké je to byť manželkou diplomata, a ako často sa rodiny rozpadajú. Diplomati sa musia často sťahovať, usadiť sa na rôznych miestach, niekedy začať odznova. Nie všetky vzťahy prejdú testom pevnosti.

 

 

Vzťah Sergeja Lavrova so svojou ženou je testovaný časom, pretože sa stretli, keď bol Sergej Lavrov len študentom  v MGIMO. Učiteľku ruského jazyka a literatúry, Máriu, Sergej viedol na magistrát, keď bol študentom tretieho ročníka. Musela byť mimoriadnou dievčinou, ktorá by zaujala budúceho ministra, ktorý v študentských rokoch mal rád poéziu a hrával na gitaru. Isté je, že taký pekný muž si užil veľkú pozornosť dievčat, ktorých v MGIMO bolo dostatočné.  

 

img

Mária Lavrová (vľavo), Katerina Lavrová a Sergej Lavrov. Zdroj: Facebook

 

Mária je dobre vzdelaná, erudovaná, môže podporiť akýkoľvek rozhovor, má dobrú povahu. V istom čase bola Mária Lavrová riaditeľka knižnice Stálej misie Ruskej federácie v OSN, aktívne sa zúčastňovala v klube žien diplomatov, ktorý sám aj vytvorila. Mária prakticky nedáva rozhovory, pri tom, ako ju vyhľadávajú novinári.

 

Sergej Lavrov a Mária Lavrova majú dcéru Katerinu. Katerina od svojich štyroch rokov žila v Amerike, kde jej otec pracoval. Katerina je teraz dospelá, vydatá a má syna. Žije v Rusku a zaoberá sa výtvarným podnikaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies