Manželka Juraja Jakubiska sa postavila pred súd, hrozí jej až 6 rokov!

NETKY.SK • 10 September 2013, 13:00 • 2 min
Manželka Juraja Jakubiska sa postavila pred súd, hrozí jej až 6 rokov!

PRAHA - Slovenská herečka a producentka Deana Horváthová-Jakubisková sa dnes po takmer dvoch rokoch dostala pred súd v súvislosti s autonehodou, pri ktorej v októbri 2011 v Prahe zrazila muža prechádzajúceho cez cestu.

slovakia

left justify in out

Ten zraneniam na mieste podľahol. Päťdesiatpäťročná manželka známeho režiséra Juraja Jakubiska svoju vinu odmietla. V prípade dokázania viny jej však hrozí až šesťročný pobyt vo väzení.

Horváthová-Jakubisková 17. októbra 2011 dopoludnia zrazila v Prahe 4 chodca, ktorý zraneniam na mieste podľahol. Šesťdesiatdvaročný muž prechádzal cez cestu pri križovatke ulíc Chýnovská a Libušská, keď ho zachytila požičaným Mercedesom. Podľa svedkov muž prechádzal cez cestu pár metrov od priechodu pre chodcov. Horváthová-Jakubisková po nehode povedala, že nešla rýchlo a pred jazdou nepila alkohol. "Keď som sa míňala s tým protiidúcim autom, tak tam ten človek vbehol. Priechod je na nešťastnom mieste. Myslím si, že nešťastie bolo, že tam bolo to auto. Ja som nemohla vôbec nič urobiť, hneď som začala brzdiť," uviedla herečka na súde, kde odzneli aj dva odborné posudky, ktoré sa v mnohom líšili. V treťom, kontrolnom, sa uvádzalo, že smrť si mohol chodec spôsobiť sám tým, že nečakane vstúpil na vozovku. Rozchádzali sa aj informácie o kontakte s pozostalými. "Napísala som im list, že ma to mrzí,” povedala Horváthová-Jakubisková. Príbuzní zosnulého však uviedli, že ich kontaktovala iba ohľadom dohody, ako budú komunikovať s médiami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies