Manželka jedného z Kouachiovcov odsudzuje ich násilný čin

NETKY.SK • 11 Január 2015, 14:59 • 2 min
Manželka jedného z Kouachiovcov odsudzuje ich násilný čin

PARÍŽ - Manželka Chérifa Kouachiho, jedného z páchateľov útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, odsudzuje čin svojho manžela, ktorý v stredu spoločne s bratom Saidom pripravil o život 12 ľudí.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes v Paríži jeden z advokátov mladej ženy, Christian Saint-Palais.
      

Kouachiho ženu v sobotu po 72 hodinách strávených v policajnej väzbe prepustili na slobodu. Bola v skupine 16 osôb zadržaných v spojitosti s útokmi.
      

Podľa advokáta žena vyjadrila pobúrenie, šok a zdesenie nad násilnosťami, spáchanými bratmi Kouachiovcami a odsúdila ich. Vyjadrila tiež sústrasť pozostalým po obetiach útokov a ubezpečila, že zdieľa reakciu Francúzov a medzinárodného spoločenstva odsudzujúcich násilie.  
      

Advokát spresnil, že jeho mandantka u manžela nikdy nevypozorovala žiadne náznaky, že by sa pripravoval na teroristický čin. Uviedol, že jeho činom bola šokovaná.
      

Spravodajská televízia RTL, ktorá o tom informovala, spresnila, že advokát Kouachiho ženy je jedným z účastníkov masového pochodu, ktorým si Parížania dnes popoludní uctia pamiatku obetí islamistických útokov a prihlásia sa k tradičným hodnotám Francúzskej republiky.
      

Útoky v Paríži odsúdili v sobotu prostredníctvom vyhlásenia aj matka a sestry ďalšieho z páchateľov - Amédyho Coulibalyho, ktorý podľa najnovších informácií útočil zrejme trikrát. Najprv v stredu postrelil bežca Fontenay-aux-Roses, vo štvrtok v Montrouge smrteľne zranil mestskú policajtku a v piatok so zbraňou v ruke zaútočil v Paríži na supermarket s kóšer potravinami, kde zastrelil štyroch ľudí.
      

Amédyho Coulibalyho zastrelila elitná policajná jednotka v piatok podvečer pri zásahu v kóšer potravinách, ktorý sa uskutočnil takmer simultánne s policajnou operáciou v obci Dammartin-en-Goele, kde sa pred prenasledovaním skryli obaja páchatelia útoku v parížskej redakcii Charlie Hebdo. Práve ním sa spustila špirála útokov, ktoré si vyžiadali životy 17 ľudí - 15 mužov a dvoch žien.
      

Polícia počas vyšetrovania zistila, že všetci traja páchatelia týchto útokov patrili do rovnakej džihádistickej bunky, ktorá sa sformovala pri mešite v jednej z parížskych štvrtí. Coulibaly počas rukojemníckej drámy v Paríži v telefonickom vyhlásení pre novinárov uviedol, že svoj postup koordinoval s Kouachiovcami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies