Manželka Georgea Clooneyho Amal presadzuje trestné stíhanie Islamského štátu za genocídu

NETKY.SK • 19 September 2016, 20:42 • 2 min
Manželka Georgea Clooneyho Amal presadzuje trestné stíhanie Islamského štátu za genocídu

NEW YORK - Britská právnička Amal Clooneyová, manželka herca Georgea Clooneyho, chce dosiahnuť, aby OSN trestne stíhala veliteľov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) za genocídu.

slovakia

left justify in out

Clooneyová to povedala v pondelok v programe televíznej stanice NBC "Today". Vystúpila v ňom spoločne s príslušníčkou náboženskej menšiny jezídov v Iraku, ktorá padla v roku 2014 do zajatia IS, ale po troch mesiacoch znásilňovania, mučenia a sexuálneho zotročenia sa jej podarilo ujsť.

 

Dvadsaťtriročná Nádija Murádová povedala, že sa v zajatí modlila za to, aby zomrela, ak by tam mala zostať. OSN ju minulý týždeň menovala za svoju novú vyslankyňu dobrej vôle, píše agentúra AP.

 

OSN odhaduje, že militanti z IS zabili približne 5000 jezídskych mužov a do zajatia zobrali tisíce ľudí. Clooneyová spomenula, že o svojej snahe dosiahnuť trestné stíhanie IS diskutovala aj so svojím manželom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies