Manželka exposlanca Jánoša žije v strachu: Chce odísť do zahraničia

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 12:56 • 2 min
Manželka exposlanca Jánoša žije v strachu: Chce odísť do zahraničia

PRIEVIDZA – Krajský súd v Trenčíne dnes bude rozhodovať o väzbe pre bývalého poslanca parlamentu a člena strany Smer-SD Vladimíra Jánoša. Po prvý raz prehovorila na verejnosti jeho manželka Iveta.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre televíziu JOJ povedala, že sa bojí o bezpečnosť seba a svojej dcéry. Prezradila aj to, že ak jej manžela budú stíhať na slobode odíde do zahraničia. „Čo sa týka manžela, bojíme sa. Samozrejme, aj dcéra, aj ja,“ povedala Iveta a dodala: „Bojím sa najmä o dcéru, lebo manžel je manipulátor a jednoducho už máme toho dosť.“

 

Súd v Prievidzi nedávno prepustil Jánoša na kauciu 20-tisíc. "Manžel si to zabezpečil po finančnej stránke," uzavrela Iveta.

 

img

 

Vladimír Jánoš sa po medializácii kauzy týrania manželky vzdal funkcie poslanca, od piatka bol na pokyn prokurátora umiestnený v policajnej cele. Okresný súd v Prievidzi ho v utorok pustil na slobodu na kauciu 20 tisíc eur. Zakázal mu akokoľvek kontaktovať manželku aj dcéru a priblížiť sa k ním na menej ako päť metrov. Prokurátor, ktorý žiadal väzobné stíhanie, podal sťažnosť, ktorou sa bude odvolací súd zaoberať dnes na verejnom zasadnutí. Proti rozhodnutiu okresného súdu protestoval aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. “S poukazom na dôkazy, ktoré boli doposiaľ zadovážené, trvám na tom, že dôvody väzby sú reálne dané tak, ako boli uvedené v návrhu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi na vzatie obvineného do väzby," uviedol v pondelok Čižnár.

 

Kauciu za bývalého člena ľudskoprávneho výboru parlamentu Vladimíra Jánoša zložila jeho sestra. Zároveň ponúkla za poslanca záruku “za to, že obvinený sa na vyzvanie dostaví k policajtovi, prokurátorovi alebo na súd a že vždy vopred oznámi policajtovi, prokurátorovi alebo súdu vzdialenie sa z miesta pobytu,” uviedol pre agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona