Manželia zamkýnali deti do izby bez vykurovania a s trochou jedla

NETKY.SK • 28 December 2016, 08:03 • 2 min
Manželia zamkýnali deti do izby bez vykurovania a s trochou jedla

HALIFAX - Polícia a pracovníci sociálneho úradu v meste Halifax v americkom štáte Pensylvánia v utorok oznámili, že tri vychudnuté malé deti boli zamkýnané každú noc do izby bez vykurovania a iba s malou porciou jedla. Boli ako "zvieratá v klietke" a dvom z nich hrozila smrť v dôsledku týrania a zanedbávania starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Manželov Joshuu a Brandi Weyantovcov obvinili z ťažkého ublíženia na zdraví, nezákonného väznenia a z ďalších súvisiacich trestných činov. Nachádzajú sa vo väzbe v okrese Dauphin s možnosťou prepustenia na kauciu vo výške milión dolárov pre každého.

Webová stránka Pennlive.com informovala, že lekár, ktorý deti po privezení do nemocnice v polovici decembra vyšetril, povedal, že dve z nich delilo od smrti len niekoľko dní. Vyšetrovatelia podozrievajú manželov, že deťom prestali dávať stravu v septembri a odvtedy sa o ne nestarali.

Brandi Weyantová počas vypočúvania pripísala vinu za toto týranie manželovi. Joshua Weyant poprel, že deti týral, ale dodal, že nechcel, aby sa "prejedali". Deti povedali úradom, že ich zamkýnali v detskej izbe vždy v noci. Búchali na stenu, aby ich pustili na toaletu, ale keď nikto neprišiel, uľavili si v izbe.

Keď sa tam úrady objavili, deti - šesťročný chlapec a dve dievčatá vo veku štyri a päť rokov - boli veľmi vychudnuté, kožu mali pokrytú stvrdnutými chlpmi podobnými zvieracej srsti, špinou, stolicou a močom. "Šíril sa z nich silný zápach ako zo zvierat v klietke," uvádzalo sa v policajnej správe. Na všetkých našli stopy po fyzickom týraní.

Podľa súdnych dokumentov šesťročný chlapec vážil iba 12,2 kilogramu a päťročné dievča 10,4 kilogramu, pričom malo taký nedostatok brušného tuku, že hrozil kolaps vnútorných orgánov.
Lekár v nemocnici uviedol, že keby deti nedostali lekársku pomoc, pravdepodobne by dve staršie do niekoľkých dní či týždňov zomreli následkom domáceho týrania a zlého zaobchádzania.





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies