Manželia Clintonovci vlani na prednáškach zarobili 25 miliónov dolárov

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 07:16 • 2 min
Manželia Clintonovci vlani na prednáškach zarobili 25 miliónov dolárov

WASHINGTON - Manželia Bill a Hillary Clintonovci zarobili vlani za svoje prednášky a verejné vystúpenia 25 miliónov dolárov. Informovali o tom v noci nadnes americké denníky Washington Post a Wall Street Journal s odvolaním sa na finančnú správu manželov za rok 2014.

slovakia

left justify in out

Zo správy vyplýva, že Clintonovci vlani predniesli vyše 100 prednášok. Okrem toho Hillary Clintonová získala za svoju knihu Hard Choices, ktorá vyšla vlani v júni, honorár vo výške päť miliónov dolárov. Také príjmy ako Clintonovci má v USA 0,1 percenta obyvateľstva, napísal Wall Street Journal.

 

Ekonomická nerovnosť je už niekoľko rokov jednou z hlavných tém demokratov a Clintonová nedávno v maile pre svojich podporovateľov vyjadrila obavy ohľadom vysokých platov časti manažérov korporácií.

 

Samotní Clintonovci však čelia kritike za vysoké ceny, ktoré účtujú za svoje vystúpenia: Hillary, odkedy v roku 2013 odišla z čela ministerstva zahraničných vecí, si za jednu prednášku pýta 250.000 dolárov. Liberáli ju kritizujú, že prijíma peniaze aj od finančných inštitúcií, vrátane Goldman Sachs, čo vyvoláva obavy z jej prepojenia s tzv. veľkým biznisom.

 

Správu o svojich finančných pomeroch predložil federálnej volebnej komisii aj republikánsky prezidentský kandidát Marco Rubio. Republikánski kandidáti senátori Ted Cruz zo štátu Texas a Rand Paul zo štátu Kentucky využili svoje právo a požiadali komisiu o odklad, takže správu o svojich majetkových pomeroch nemuseli predložiť dnes, teda do 30 dní od podania kandidatúry, ale do 45 dní s možnosťou predĺženia o ďalších 45 dní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies