Manžela Sivie Kucherenko obžaloval prokurátor: Hrozí mu 15 rokov za mrežami

NETKY.SK • 31 Október 2016, 14:19 • 2 min
Manžela Sivie Kucherenko obžaloval prokurátor: Hrozí mu 15 rokov za mrežami

BRATISLAVA - Podnikateľa ukrajinského pôvodu Sergeja Kucherenka obžaloval dnes prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) za poškodenie majetku spoločnosti.

slovakia

left justify in out

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Maroš Žilinka podal dnes na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Sergeja K. pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku," uviedla dnes pre TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa ÚŠP. 

 

"Na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) bola dnes podaná na obvineného Sergeja K. obžaloba. Obžaloba napadla do senátu ŠTS v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, bude pridelená zákonnému sudcovi, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Ako ďalej konkretizovala, obvinený ako konateľ spoločnosti s ručením obmedzeným v rozpore so zákonnou povinnosťou vykonávať pôsobnosť konateľa s odbornou starostlivosťou a v súlade so záujmami spoločnosti napriek dostatku finančných prostriedkov ku koncu decembra 2009 nezaplatil banke mimoriadnu splátku úveru vo výške 700.000 eur. Tým spôsobil vyhlásenie okamžitej splatnosti úveru (default).

 

"Následne v rámci vysporiadania úveru, ktorý bol zabezpečený nehnuteľnosťami spoločnosti určenými na realizáciu developerského projektu „Majcichov Golf Estate“, uzavrel 26. apríla 2010 v mene spoločnosti súbor ekonomicky zjavne nevýhodných a záujmy spoločnosti poškodzujúcich zmlúv, na základe ktorých konaním postrádajúcim ekonomickú zmysluplnosť zbavil obchodnú spoločnosť, ktorej bol konateľom, nehnuteľností nevyhnutných na naplnenie jej podnikateľských zámerov," dodala ďalej hovorkyňa ÚŠP.

 

Podľa prokurátora Žilinku "úmyselné porušovanie záväzkových vzťahov a uzatváranie nevýhodných zmlúv zbavených ekonomickej zmysluplnosti poškodzujúcich obchodnú spoločnosť zo strany jej konateľa nie je konaním s odbornou starostlivosťou v súlade so záujmami spoločnosti, a preto ide o porušenie zákonnej povinnosti spravovať cudzí majetok".

 

Obvinený Sergej Kucherenko je od 24. augusta tohto roku, kedy bol rakúskymi justičnými orgánmi vydaný do Slovenskej republiky na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, vo výkone väzby.

 

V prípade odsúdenia mu hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody v rozpätí desať až 15 rokov, ako aj trest zákazu činnosti štatutárneho orgánu obchodných spoločností, dodala na záver hovorkyňa ÚŠP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies