Manžel španielskej princeznej Cristiny pôjde do väzenia, rozhodol najvyšší súd

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 14:57 • 2 min
Manžel španielskej princeznej Cristiny pôjde do väzenia, rozhodol najvyšší súd

MADRID - Najvyšší španielsky súd v utorok potvrdil verdikt súdu nižšej inštancie, ktorý manžela princeznej Cristiny uznal vinným zo sprenevery a daňových únikov. Oslobodil ho však spod obvinenia z falšovania dokumentov a trest mu znížil o päť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na odvolanie Iňakiho Urdangarina, švagra kráľa Filipa II., ktorého súd v meste Palma de Mallorca v roku 2017 uznal vinným okrem iného zo zneužitia verejných prostriedkov a moci a odsúdil ho na päť rokov a desať mesiacov väzenia.

Urdangarin čelil obvineniam zo sprenevery asi šiestich miliónov eur prostredníctvom nadácie Nóos, ktorú viedol. Proces bol v Španielsku ostro sledovaný, keďže počas neho vypočúvali aj členku kráľovskej rodiny. Najvyšší súd tiež v utorok potvrdil, že princezná Cristina profitovala z manželových trestných činov a musí preto zaplatiť pokutu vo výške 136 950 eur.

O tom, kedy jej manžel nastúpi na výkon trestu, by mal teraz rozhodnúť nižší súd.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona