Manžel členky Pussy Riot sa sťažuje, že o nej nemá žiadne správy

NETKY.SK • 6 November 2013, 15:59 • 2 min
Manžel členky Pussy Riot sa sťažuje, že o nej nemá žiadne správy

MOSKVA - Manžel uväznenej členky ruskej punkrockovej skupiny Pussy Riot Nadeždy Tolokonnikovovej sa sťažoval, že sa mu s ňou nepodarilo spojiť, odkedy ju previezli do iného väzenia, čo sú už vyše dva týždne.

slovakia

left justify in out

Piotr Verzilov pre agentúru Associated Press dnes povedal, že o nej nemá žiadne správy už 17 dní a "fakt, že je v tranzite tak dlho, je hanbou pre týchto úzkoprsých ľudí". Tolokonnikovovú (23) spolu s dvoma ďalšími členkami Pussy Riot odsúdili za výtržníctvo za provokačné protiputinovské vystúpenie v moskovskom pravoslávnom Chráme Krista Spasiteľa v roku 2012.

V septembri začala držať hladovku na protest proti podmienkam vo väznici v Mordvianskej republike, približne 450 kilometrov východne od Moskvy, kde mala podľa vlastných slov obavy o svoju bezpečnosť. Po zhoršení zdravotného stavu museli hladujúcu hudobníčku hospitalizovať. Z nemocnice ju mali previezť do pôvodnej väznice, avšak po opätovnom vyhlásení hladovky väzenská služba v októbri nariadila jej umiestnenie do inej trestaneckej kolónie.

Minulý týždeň ruská väzenská správa oznámila, že ju presúvajú do iného trestaneckého tábora a v súlade s platnými predpismi budú príbuzní o novom mieste, kde si odsúdená bude odpykávať trest, informovaní do desiatich dní po jej príchode.

V utorok splnomocnenec pre ľudské práva Vladimir Lukin informoval, že Tolokonnikovová je stále na ceste do iného pracovného tábora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona